Alex Dima, dupa ce s-a intors de la Munchen: „Fratilor, suntem pe cont propriu, uitati-va la cei care ne conduc!”

analize

Jurnalistul Alex Dima (Pro TV) solicita declararea starii de necesitate dupa ce a vazut ce se intampla pe aeroport si cum se comporta oamenii in Bucuresti. „Fratilor, nu suntem in vacanta!!! Intelegeti ca suntem pe cont propriu, uitati-va la cei care ne conduc!”, a scris Dima.

„Inconstienta! Luati aminte la acest termen pentru ca ne defineste in totalitate!

M-am intors noaptea trecuta din Munchen, alarmat de vestile din tara. Cu masca si lichid de spalat pe maini. Mai erau vreo 2-3 oameni care purtau masti. In rest, nimic. Ceilalti se uitau la noi ca la niste ciudati. La check-in, un domn intreba de unde venim. Bineinteles, toata lumea raspundea ca din Germania, in conditiile in care cateva doamne aveau papornite cu inscrisuri in italiana. Mai mult ca sigur, fugeau din Italia spre tara.

In avion stewardesele purtau manusi si masti, dar le tot dadeau jos, gest care le anula utilitatea.
Ajungem pe Otopeni. Ma asteptam ca macar aici sa fie masuri. Aceeasi intrebare: de unde venim. Toata lumea a trecut testul. Am trecut prin dreptul unei camere care probabil ne lua temperatura. Si atat. De fata, era un domn imbracat pe jumatate intr-un costum alb.

Pe peretii aeroportului, care incepe sa arate ca Gara de Nord (oameni fara adapost dormeau pe canapele si prin diferite colturi) afise ne atentionau ca „pesta ucide porcii”.

In aceasta dimineata, intr-un gest de o incostienta criminala, premierul Orban si ministrul Sanatatii s-au intalnit cu o armata de jurnalisti pentru a le da vestea ca ei, dupa ce se mai vanzolesc un pic prin multime, se vor autoizola, intrucat sunt sanse mari sa fie contaminati. Va dati seama cine ne conduce?

Tot vad stiri din Italia care anunta ca medicii nu mai fac fata situatiei. Ca nu mai sunt locuri in spitale. Ma uit pe geam, si parcul din fata blocului e plin, copii se joaca, adultii sunt la fotbal.

Fratilor, nu suntem in vacanta!!! Intelegeti ca suntem pe cont propriu, uitati-va la cei care ne conduc! Sau ar trebui sa ne conduca! Singurele gesturi pe care le fac politicienii sunt populiste. Ministrul Sanatatii e preocupat acum sa ii asiste pe jurnalisti in momentul testarii.

In spitale, echipamentele de protectie si dezinfectantii sunt pe terminate. Avem 900 de aparate de ventilatie artificiala in toate tara. Folosite la capacitate maxima. Germania are 28.000, spre exemplu. Testele pentru covit sunt pe terminate. Informatiile le am de la Asociatia Daruieste Viata care se chinuie acum sa aduca din afara astfel de aparate si echipamente. Imi tot vine in minte cazul Colectiv.

Trebuie declarata starea de necesitate! Politicienii nostri trebuie sa inteleaga situatia in care suntem! Presedintele nostru trebuie sa se trezeasca! Cei care nu respecta regulile trebuie sa fie pedepsiti!

Protajati-va, izolati-va, aparati-va sanatatea voastra si pe cea a celor de langa voi! Respectati regulile! Daca nu iesim din strarea de inconstienta vom plati scump!”, a scris Dima pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban si, in consecinta, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca are promisiuni de la toate partidele politice ca se vor implica in Parlament pentru a trece cu ”mare celeritate” prin toate procedurile, in asa fel incat, in foarte scurt timp, posibil sambata, sa aiba loc votul de investire a Guvernului Orban.

„Un vot care se va da in conditii foarte speciale, dar am toata increderea ca Parlamentul are toate datele si toate posibilitatile pentru a trece cu bine prin aceasta procedura”, a sustinut Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: