„Alexandra Lancranjan a fost amenintata cu puscaria daca nu preda dosarul lui Dragnea”. Jurnalista Ondine Ghergut, apel pentru apararea Alexandrei

news

Jurnalista de investigatii Ondine Ghergut anunta ca procurorul DNA Alexandra Lancranjan a fist amenintata ca va ajunge la inchisoare daca nu preda Sectiei speciale dosarul lui Liviu Dragnea.

„Procurorul Alexandra Lancranjan de la DNA, care il ancheteaza pe DRAGNEA, a fost AMENINTAT cu puscaria daca in 2 zile nu preda dosarul TELDRUM sectiei speciale infiintata de TOADER si PSD.

Veniti in strada! Unealta Gh. STAN si subordonata sa Adina FLOREA au trimis azi la DNA un politist judiciarist de la sectia speciala a lui TOADER, cu o ordonanta de preluare a dosarului TELDRUM in care DRAGNEA este urmarit penal!

Este a patra oara cand aceasta sectie, special infiintata pentru protejarea infractorilor si santajarea procurorilor, incearca sa preia dosarul TELDRUM de la DNA”, a scris Ondine Ghergut pe Facebook.

Un procuror din cadrul Sectiei de investigare a magistratilor (SIIJ) a venit miercuri la DNA pentru a cere dosarul Tel Drum, in care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare citate de ziare.com.

Solicitarea a venit sub forma unei ordonante de ridicare a unor inscrisuri semnata de un procuror al SIIJ. „Nu este exclus ca in acest caz sa fie deschis un dosar”, arata sursele.

Ordonanta de ridicare de inscrisuri este semnata de Adina Florea. Procurorul solicita predarea dosarului nr. 986/P/2014, cazul Tel Drum-Liviu Dragnea, sustinand ca acesta constituie mijloc de proba in solutionarea unui dosar aflat pe rolul sectiei de investigare a magistratilor cu nr. 1164/P/2018 si care ar viza un magistrat.

Adina Florea le-a transmis si un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: 22 februarie, adica peste doua zile.

Este pentru a patra oara cand Sectia pentru investigarea magistratilor solicita acest dosar. De data aceasta, insa, nu a fost vorba de declinarea dosarului, ci de ridicarea acestuia.

In cazul in care procurorii DNA refuza sa comunice actele solicitate, acestia risca deschiderea unei anchete privind infractiunea de obstructionare a justitiei.

In cazul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: