Alexandra Lancranjan nu se lasa. Un nou protest in strada al magistratilor: „Tratament preferential pentru inculpati”

news

Procurorul DNA Alexandra Lancranjan anunta ca magistratii vor protesta din nou, luni, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti. Protestul de astazi vizeaza intentia Guvernului PSD-ALDE de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

„Magistratii protesteaza luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, prevederile vehiculate fiind de natura sa creeze un dezechilibru intre drepturile procesuale ale inculpatilor si cele ale persoanelor vatamate.

Astfel, proiectul prevede, fara nicio justificare si fara existenta unei urgente reale, dezincriminarea unor infractiuni grave, reducerea termenelor de prescriptie, reducerea fractiilor minime de executat in cazul liberarii conditionate, precum si instituirea unor conditii noi pentru dispunerea arestarii preventive, finalitatea fiind ingreunarea considerabila a activitatii organelor judiciare si un tratament preferential pentru inculpati, fara nicio dispozitie in favoarea victimelor”, a scris Lancranjan pe Facebook.

Presedintele Iohannis a avertizat, luni, guvernul sa nu emita noi ordonante pe justitie inainte de referendum.

„Avertizez Guvernul Romaniei sa nu emita ordonante de urgenta in aceste domenii, Justitie, politica penala, pana cand nu se exprima poporul, pana cand nu cunoastem vointa suverana a romanilor”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre:

Comentarii: