Alexandru Cumpanasu protejeaza PSD? Explicatiile privind stergerea inregistrarii audio de la 112 sunt false

politica

Alexandru Cumpanasu a publicat, marti seara, inregistrari audio cu dialogul purtat de Alexandra cu operatorii 112 pe care le-a sters dupa mai putin de o jumatate de ora. El a sustinut ca le-a sters in urma „unei opinii a CNA”, insa CNA nu a luat in discutie acest subiect.

Inregistrarea cu vocea Alexandrei are un impact emotional puternic, amplificand revolta populatiei fata de Regimul PSD, ale carui masuri de masacrare a legislatiei penale si de pesedizare a inspectoratelor de politie sunt vazute ca parte a cauzelor crimei.

Initial a aparut un scurt fragment audio in Libertatea. Cumpanasu a sustinut ca STS ar fi institutia care ar fi scurs in presa inregistrarea. Apoi a publicat si el pe pagina sa de Facebook o inregistrare, pe care insa a sters-o in scurt timp.

Citeste si: Alexandru Cumpanasu, candidat al PSD la prezidentiale? Precizari la TVR ale celui mai mediatizat personaj al momentului

El a declarat pentru hotnews.ro ca a discutat cu familia victimei ce sa faca, dupa ce inregistrari au aparut „trunchiat” in presa. „Era cel mai urat lucru (…) Nu se intelegea nimic” din ce s-a intamplat in acele convorbiri, a spus el. „Oamenii [parintii victimei – n.red.] au spus ca daca tot sunt pentru adevar, accepta” publicarea materialelor

Dupa ce a publicat inregistrarile pe Facebook, el spune ca a fost sunat de catre o jurnalista de la un post de televiziune, pe care nu a putut sa il identifice. Jurnalista i-a spus, potrivit lui Cumpanasu, ca a fost contactata „de CNA” care spusese postului respectiv ca „nu putem da asta”, anume inregistrarile audio.

Constatand ca „CNA nu este de acord” si ca „avem un aliat in CNA”, „am decis sa le retragem”, a mai spus Cumpanasu.

Literele care au aparut in locul inregistrarilor nu inseamna nimic: „nu puteam sterge complet continutul postarilor, asa ca am pus litere la nimereala in loc”

CNA nu are programata, saptamana aceasta, nicio sedinta si nici nu a luat pana acum o pozitie comuna privind posibilitatea ca televiziunile sa difuzeze inregistrarile audio cu apelurile Alexandrei la 112.

Dorina Rusu, membru CNA, a spus insa pentru HotNews.ro ca opiniile in randul Consiliului par in acest moment impartite si ca, in afara unei sedinte, membrii vor incerca sa ajunga la o pozitie comuna pe aceasta tema, posibil in cursul zilei de astazi.

Singura pozitie a CNA pe tema cazului Caracal a fost cea de luni, cand adresa posturilor recomandari generale de a trata cu decenta si responsabilitate subiectul.

Mai mult despre:


Comentarii: