Alexandru Rafila anuleaza testarea electorala pusa la cale de Firea si Cercel: „Nu vad utilitatea”

news

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, se arata sceptic in legatura cu utilitatea testarii rapide a peste 10.000 de bucuresteni. Testarea a fost impusa de Gabriela Firea, din considerente electorale, si beneficiaza de suportul lui Adrian Streinu Cercel.

”Nu vreau sa ma pronunt asupra utilitatii acestei metode de testare. Nu stiam despre acest studiu, am aflat si eu din presa. In ceea ce priveste utilitatea lui, in acest moment, nu o vad. Probabil peste cateva saptamani, cand vom avea o serie de cifre, atunci ar putea fi util”, a declarat Alexandru Rafila, sambata, la Pro Tv.

Adrian Streinu Cercel, sustinator al proietului Gabrielei Firea de testare a 10.500 de bucuresteni, declara acun o saptamana ca „testele rapide sunt fake”.

„Aceste teste rapide sunt fake. Daca e pozitiv e pozitiv, dar daca e in perioada de incubare si rezultatul e fals, el poate fi un pozitiv fals si atunci poti sa fii contaminat si sa te plimbi linistit pe strada”, a declarat Streinu-Cercel, referindu-se la testele rapide realizate de mai multe clinici private.

Declaratia a fost preluata si de stiripesurse.ro, publicatie care face parte din corul de propaganda al Gabrielei Firea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: