Alexandru Rafila sustine ca „PSD sprijina campania de vaccinare”: „Ne dorim ca ea sa se desfasoare cat mai bine”

politica

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, ca social-democratii sprijina campania de vaccinare anti-COVID, dar sunt cateva elemente care ingrijoreaza, printre care modul de realizare si de functionare a platformei informatice.

Potrivit lui Rafila, dupa trei saptamani de la debutul campaniei de vaccinare impotriva infectiei cu noul coronavirus, Romania se afla, din pacate, intr-o perioada „de tatonare”, care „nu este in masura sa creeze suficienta credibilitate si incredere cetatenilor”.

„De la bun inceput vreau sa declar – PSD sprijina campania de vaccinare, ne dorim ca ea sa se desfasoare cat mai bine si sa duca intr-un timp cat mai scurt la imunizarea unei proportii suficiente din cetatenii Romaniei, care sa asigure, in primul rand, reluarea activitatilor sociale, activitatilor economice, iar lucrul acesta nu se poate realiza decat printr-o foarte buna organizare. Sunt cateva elemente care ne ingrijoreaza si care trebuie totusi mentionate, pentru ca rezolvarea lor ar putea sa duca la atingerea acestui obiectiv national. In primul rand, este vorba despre modul de realizare si de functionare a platformei informatice, care ati vazut ca a avut numeroase sincope, chiar in cursul zilei de astazi”, a afirmat deputatul PSD, intr-o conferinta de presa, la sediul central al partidului, citat de Agerpres.

El a subliniat ca de functionalitatea platformei informatice depinde nu numai programarea pentru vaccinare, ci si modul de desfasurare a campaniei.

„Astazi existau situatii in tara cand vaccinarea intarzia datorita nefunctionarii acestei platforme informatice. Pe de alta parte, includerea in etapa a doua, fara niciun fel de ierarhizare, de prioritizare, a unui numar extrem de mare de persoane, sunt estimari pe care le-au prezentat autoritatile, unii au zis cinci milioane, altii sase milioane de persoane, nu face altceva decat sa impiedice accesul la vaccinare al persoanelor cele mai expuse, persoanele cu boli cronice, persoane varstnice, din categorii defavorizate, din mediul rural, care au un acces extrem de limitat la inscrierea pe aceste liste de vaccinare”, a explicat Alexandru Rafila.

Mai mult despre:

Comentarii: