externe

Alexei Moskalev, tatal fetei care a dus la scoala un desen anti-razboi a fost arestat la Minsk

Barbatul condamnat la inchisoare in Rusia din cauza unui desen anti-razboi al fiicei sale, a fost prins in Belarus, potrivit BBC.

Alexei Moskalev a primit, marti, o pedeapsa de doi ani de inchisoare in lipsa pentru discreditarea armatei. El a intrat in atentia autoritatilor anul trecut, dupa ce, a spus el, o scoala a raportat desenul la politie.

Un avocat a spus ca probabil a fost prins in Minsk dupa ce si-a pornit telefonul mobil, ceea ce i-a dezvaluit locatia.

Aceasta versiune a evenimentelor a fost sustinuta de jurnalista Marina Ovsyannikova, cunoscuta pentru protestele sale impotriva razboiului. „A fost avertizat in prealabil sa-si inchida telefonul mobil si sa scoata cartela SIM inainte de a fugi. Dar la Minsk, Alexei a decis sa-l porneasca dintr-un motiv oarecare”, a scris ea, dar apoi a sters postarea.

In 2022, Ovsyannikova a scapat si ea din arestul la domiciliu si a reusit sa paraseasca Rusia in siguranta.
Autoritatile din Belarus au confirmat ca Moskalev a fost retinut la cererea Rusiei.

Nu se stie cum a ajuns in Belarus, dar oamenii care incearca sa paraseasca Rusia neobservati de autoritati pleaca adesea prin teritoriul belarus.

Moskalev locuia la aproximativ 320 de kilometri (200 de mile) sud de Moscova, intr-un oras numit Yefremov. Problemele sale au inceput dupa ce Masha, pe atunci in varsta de 12 ani, a desenat in aprilie anul trecut un steag ucrainean cu cuvintele „Glorie Ucrainei”, rachete si un steag rusesc cu fraza „Nu razboiului!”

El a spus ca scoala a raportat politiei desenul fiicei sale. Dupa aceea, Moskalev a fost amendat pentru o postare impotriva razboiului pe retelele sociale.

Dar dupa ce apartamentul sau a fost perchezitionat in decembrie, el a fost trimis in judecata in temeiul codului penal pentru ca fusese deja condamnat pentru o infractiune similara.

Dupa ce a inceput procesul, autoritatile au separat-o pe Masha de tatal ei si au plasat-o intr-o casa de copii. Fata nu a mai fost vazuta in public de la 1 martie.

Moskaliov a fugit marti din arestul la domiciliu si a fost condamnat in aceeasi zi, in contumacie, la doi ani de detentie intr-o colonie penala.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

2 ore ago

PSD-istii anunta razboi. Baron local: „Astazi ne-am luat hainele de razboinici, Romania va avea un presedinte sustinut de PSD”

Presedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD, fost PRM), a anuntat sambata ca "Romania va avea…

32 de minute ago

Tarile NATO vor trimite noi sisteme de aparare antiaeriene Patriot in Ucraina. Cine nu are arme va furniza sprijin financiar

Statele NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare…

52 de minute ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

2 ore ago

Statele Unite vor incepe sa aprovizioneze Ucraina cu armament „imediat” dupa ce Congresul va aproba pachetul de ajutor

Casa Alba se asteapta ca furnizarea de ajutor militar american sa inceapa „imediat”, dupa ce…

O oră ago

A murit barbatul care si-a dat foc in semn de sustinere a lui Donald Trump

Barbatul care si-a dat foc in fata tribunalului unde desfasoara procesul fostului presedinte american Donald…

O oră ago