Algeria va prezenta la ONU un proiect de rezolutie prin care se solicita „oprirea masacrului din Rafah”

externe

rezolutie, Algeria, ONU, oprirea macelului, Rafah

Algeria va prezenta un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU care solicita incetarea imediata a focului in Fasia Gaza. Consiliul a organizat marti o reuniune de urgenta, in urma atacului aerian mortal de duminica al Israelului langa Rafah, in sudul Fasiei Gaza.

Reuniunea de urgenta a fost solicitata de Algeria si sustinuta de Slovenia. Dupa reuniune, ambasadorul Algeriei la ONU, Amar Bendjama, a anuntat ca tara sa va transmite celorlalti membri ai Consiliului un „text scurt, un text clar, pentru a opri masacrul de la Rafah”, informeaza The Times of Israel.

Rezolutia Algeriei cere incetarea imediata a ofensivei militare si un armistitiu in Fasia Gaza, conform unui draft pus la dispozitia presei. Organizatia militanta palestiniana Hamas este, de asemenea, chemata sa elibereze toti ostaticii.

Ambasadorul algerian nu a precizat cand spera sa poata supune la vot proiectul de rezolutie, dar mai multi diplomati au declarat pentru DPA ca unii membri ai Consiliului vizeaza un vot inca de miercuri. S-a speculat ca SUA s-ar putea opune prin veto unui vot.

Algeria a cerut luni o reuniune de urgenta a Consiliului, la o zi dupa ce un atac israelian nocturn la Rafah a incendiat corturile ocupate de palestinieni intr-o tabara pentru persoane stramutate, facand 45 de morti si 249 de raniti, conform Ministerului Sanatatii din Gaza.

De atunci, Apararea Civila a Fasiei Gaza a anuntat marti moartea a 21 de persoane intr-un alt atac israelian asupra unei tabere pentru persoanele stramutate din sudul teritoriului palestinian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: