Alianta AUR-Piedone la Primaria Capitalei, anunta Simion. Piedone este deja puternic promovat de reteaua de propaganda a AUR

politica

Presedintele AUR, George Simion, a anuntat, marti seara, la Realitatea Plus, realizarea unei aliante a AUR cu Cristian Popescu Piedone. Piedone este deja puternic promovat de reteaua online de propaganda a AUR.

Simion a anuntat ca, saptamana viitoare, va fi organizata o conferinta de presa comuna cu Cristian Popescu Piedone.

Scopul conferintei cu Piedone este ”sustinerea reciproca pentru cei mai buni candidati” la Primaria Capitalei si la Consiliul General.

Contactat de Realiatea Plus, Piedone nu a raspuns.

George Simion a mentionat ca viitoarea conferinta va fi ”foarte interesanta”.

Cristian Popescu Piedone este puternic promovat pe Facebook si de ampla retea de propaganda construita de AUR, arata o investigatie realizata de EFOR (Expert Forum). Numeroase pagini de Facebook asociate cu AUR rostogolesc mesajele populiste ale lui Piedone.

Respectivele pagini Facebook de propaganda sunt asociate cu pretinse site-uri de stiri pentru a avea credibilitate.

EFOR a constatat, folosind instrumentul public Ad Library, ca teme de campanie ale lui Piedone, precum “Borcanele lui Piedone”,  sunt promovate pe aceste pagini, care sunt folosite in special pentru a disemina mesaje de propaganda ale AUR.

„Modul de operare e deja unul clasic. Intai se creeaza o retea de zeci de pagini; EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranta exista altele care pot fi adaugate. In pasul doi aceasta retea de pagini incepe sa creeze continut diseminat copy-paste pe toate retelele.

Ce putem observa? Exista aceasta retea de website-uri care distribuie continut pozitiv despre membri partidului AUR, initiativele lor legislative, reactii in presa, proteste, promovare directa chiar, fiind in mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor retele fiind sa popularizele continutul AUR si sa ii maximizeze impactul. Reteaua a fost folosita si pentru a promova continut despre Cristian Popescu Piedone si campania sa electorala online de tip meme-uri ilustrate. Ce se afla sub acest teren comun de actiune, nu stim. De ce website-urile atasate AUR il promoveaza pe Piedone, daca AUR are un candidat anuntat la Primaria Generala, Mihai Enache?”, noteaza EFOR.

Piedone se promoveaza drept un candidat „anti-sistem”, „anti-politicieni” si chiar anti PSD-PNL in conditiile in care candideaza din partea PUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fost turnator la Securitate, in conditiile in care este sustinut puternic de Antena 3 si Romania TV, principalele canale de propaganda ale PSD, si in conditiile in care fiul sau este deputat PSD.

Aceste date duc la concluzia ca Piedone este sustinut discret de PSD-PNL si, iata, si de AUR. Candidatul anti-sistem este de fapt candidatul real al „sistemului”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: