Categories: externe

Alianta dintre Rusia si Iran isi arata consecintele naprasnice. Bombardiere GRELE ruse au decolat de la o baza din Iran

Avioane de lupta ruse au decolat de la baza aeriana din Hamadan, din vestul Iranului, pentru a lansa atacuri aeriene in Siria, vizandu-i pe militantii din regiunea Alep, aceasta fiind pentru prima data cand aviatia rusa foloseste o baza iraniana pentru a lansa raiduri in Siria, transmite DPA, citata de Agerpres.

Ministerul Apararii rus a indicat marti ca bombardiere rusesti Tu-22 M3 si Su-34 au bombardat pozitii jihadiste la Deir ez-Zor si Idlib, in Siria, decoland de la baza Hamadan din Iran. In urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste si o tabara a acestora, pe care teroristii o utilizau pentru a pregati batalia pentru Alep, a indicat o sursa din Ministerul Apararii rus, citata de TASS.

Amplasarea unor avioane de lupta si bombardiere rusesti la baza din Iran ofera aviatiei ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul incheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanta dintre baza Hamadan si zona centrala a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Pana acum, pentru aplicarea de lovituri aeriene in Siria, bombardierele rusesti Tu-22 M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), intrucat baza aeriana rusa Hmeimim din Latakia nu este potrivita pentru acest tip de avioane de lupta, unele dintre cele mai mari din lume.

Diplomati rusi si iranieni au abordat luni un plan suplimentar de actiune pentru rezolvarea crizei siriene. Anterior, presa rusa a relatat ca Moscova a cerut permisiunea Irakului si Iranului pentru utilizarea spatiului aerian in scopul lansarii unor rachete de croaziera asupra unor pozitii jihadiste in Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

2 ore ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

2 ore ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

4 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

2 ore ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

2 ore ago