Alianta USR-PLUS este aproape gata, spre disperarea propagandistilor PSD. Dacian Ciolos deschide lista de candidati

politica

Comitetul Politic al USR decide sambata sa mearga la europarlamentare alaturi de PLUS. Lista comuna este deschisa de Dacian Ciolos.

La ora transmiterii acestei stiri, lista comuna a candidatilor la alegerile europarlamentare, a aliantei USR-PLUS este urmatoare: Dacian Ciolos (PLUS), Cristian Ghinea (USR), Dragos Pislaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Stefanuta (USR) si Dragos Tudorache (PLUS). Lista inca nu a fost votata in sedinta Comitetului Politic al USR, au precizat sursele citate.

Conform surselor mentionate, USR mizeaza ca prin alianta USR-PLUS sa obtina sase locuri eligibile la europarlamentare.

Cativa membri sunt destul de vocali in sedinta partidului, spunand ca nu doresc o alianta intre cele doua partide. Totusi numarul acestora este minoritar.

Sursele politice au spus, pentru Mediafax, ca in acelasi timp cu reuniunea, de sambata, a Comitetului Politic al USR se desfasoara si o sedinta a PLUS. De asemenea, de la ora 14.00, Dacian Ciolos va tine un discurs in cadrul evenimentului USR, au adaugat sursele mentionate. Si liderul USR, Dan Barna, va sustine un discurs in cadrul evenimentului organizat de PLUS.

Pe de alta parte, este posibil ca decizia finala referitoare la o lista comuna USR-PLUS la alegerile europarlamentare sa fie amanata pentru saptamana viitoare din cauza ca nu exista inca un acord cu privire la ponderea candidatilor din partea celor doua partide.

Sedinta Comitetului Politic al USR va dura pana la ora 18.00, urmand ca la 18.30, presedintele partidului, Dan Barna, sa sustina o conferinta de presa in care sa anunte deciziile de sambata ale formatiunii.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut USR a stabilit lista finala a candidatilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, aceasta fiind deschisa de Cristian Ghinea si Clotilde Armand. Umatorii pe lista sunt: Vlad Marius Botos, Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniut, Radu Ionut Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adrian Cristian, Camelia Carmen Crisan, Gheorghe Taranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Varzaru.

Citeste si: Surpriza! Ce salariu are bomba-sexy din Politie, care a facut ravagii pe Internet – Imagini incendiare

La finalul saptamanii trecute, membrii PLUS au votat, in cadrul Consiliului National, primii 43 de candidati la alegerile europarlamentare. Pe primele cinci locuri sunt Dacian Ciolos, presedintele formatiunii, Dragos Pislaru, Dragos Tudorache, Ramona Strugariu si Alin Cristian Mituta.

Alegerile europarlamentare vor avea loc in luna mai a acestui an.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: