Alina Gorghiu, avertisment serios: „Se va termina extrem de urat pentru PSD”

politica

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a criticat sambata, la Tulcea, atitudinea PSD privind votul prin corespondenta, sustinand ca, daca aceasta se va mentine, social-democratii vor fi sanctionati.

„Se va termina extrem de urat pentru PSD, daca se va opune in continuare la votul prin corespondenta. Nu vreau sa cred ca nu au inteles nimic din alegerile din noiembrie 2014. PSD are aceeasi autosuficienta si aceeasi bataie de joc la adresa diaspora. Nu vreau sa cred asa ceva, dar, zi de zi, premierul ma contrazice”, a declarat Gorghiu, citata de Agerpres.

Copresedintele PNL a acuzat PSD de „furt calificat„, deoarece ar refuza sa elaboreze legislatia pentru votul prin corespondenta si le-a cerut romanilor din diaspora sa se implice pentru adoptarea acestui proiect de lege.

Astazi, sunt in fata unui furt calificat al PSD, pentru ca, desi prezideaza Comisia parlamentara de cod electoral, refuza sa elaboreze legislatia ce tine de acest vot prin corespondenta. PNL, prin reprezentantii din comisie, a solicitat de mai multe ori sa se redacteze aceasta lege, dar refuzul a fost constant, iar de data aceasta le cerem tuturor celor din diaspora sa participe la elaborarea proiectului pentru a putea sa-l introducem in comisia de cod electoral si sa fortam PSD sa accepte un mijloc de vot, cum este votul prin corespondenta, care inseamna respect fata de Constitutie, respect fata de legile din Romania, respect fata de drepturile fundamentale ale oricarui roman din tara sau strainatate”, a spus Gorghiu.

Ea a amintit ca reforma electorala este una dintre cele mai importante mize ale PNL in aceasta sesiune parlamentara.

Orice propunere privind votul prin corespondenta este ignorata. Acum societatea civila participa la lucrari, dar conducerea comisiei cu greu a acceptat acest lucru, iar societatea civila nu poate initia un proiect de lege. Eu si dl Vasile Blaga ne-am vazut cu asociatia ‘Politica fara frontiere’ si i-am provocat sa participe activ la elaborarea acestui proiect de lege”, a adaugat Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL s-a intalnit sambata la Tulcea cu membrii partidului, urmand sa participe si la dezbaterea „Promovarea rolului femeilor din comunitatea tulceana” initiata de organizatia judeteana de femei a partidului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: