„Allahu akbar”. Vezi VIDEO cu avioane de lupta RUSESTI deasupra Siriei

externe

SUA au anuntat vineri ca rusii  au trimis patru avioane de lupta in Siria, a informat vineri un oficial american pentru AFP. Informatia este confirmata de o inregistrare postata duminica pe YouTube.

In inregistrare se poate auzi vocea incantata a unui musulman, care saluta venirea avioanelor. Acestea au fost filmate deasupra orasului Holm, insotind un alt avion de mari dimensiuni.

Rusia ofera sprijin militar si diplomatic regimului de la Damasc si si-a intarit in ultimele zile prezenta in provincia siriana Latakia, bastion al presedintelui Bashar Al-Assad. Washingtonul a denuntat aceste actiuni, in timp ce Moscova a lansat un apel pentru „o veritabila consolidare a eforturilor” impotriva organizatia Statul Islamic (SI).
„Am afirmat clar ca daca actiunile militare ale Rusiei in Siria servesc la sustinerea regimului Assad, ele sunt destabilizatoare si contraproductive”, a declarat Josh Earnest.

Cu toate acestea, a adaugat el, Statele Unite vor primi favorabili contributii „constructive” din partea Moscovei la coalitia internationala contra jihadistilor ultraradicali din SI.

„Este motivul pentru care suntem deschisi la discutii tactice, practice cu rusii pentru a intari obiectivele coalitiei anti-SI si a asigura securitatea operatiunilor sale”, a mai spus Josh Earnest.

Vineri, secretarul de Stat american John Kerry a anuntat ca Statele Unite sunt pregatite sa reia comunicatiile militare cu Rusia, pe tema operatiunilor din Siria.

„Presedintele Statelor Unite crede ca discutiile la nivel militar sunt un viitor pas important. Eu sper ca discutiile vor fi reluate foarte curand”, a declarat John Kerry.

„Scopul initial al discutiilor cu Rusia va fi stabilirea unora dintre diversele optiuni pe care le avem si sa fixam viitoarele actiuni in Siria”, a subliniat Kerry.

„Statele Unite nu isi vor modifica principalele obiective stabilite pentru Siria: invingerea retelei teroriste Stat Islamic si gasirea unei solutii politice la conflictul sirian”, a explicat seful diplomatiei americane.

In urma cu o saptamana, Rusia a cerut Statelor Unite sa reinitieze cooperarea in domeniul militar in scopul evitarii „incidentelor neintentionate” in Siria, in contextul in care Moscova este acuzata de Washington ca a consolidat fortele pentru protejarea regimului Bashar al-Assad.

Alianta Nord-Atlantica si Rusia au intrerupt comunicatiile militare directe pe fondul crizei din Ucraina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: