Alta pacoste. Ilan Laufer si Coita si-au facut partid chiar de 1 Decembrie: „Astazi a venit momentul!”

politica

Fostii consilieri onorifici ai Vioricai Dancila de pe vremea cand era premier, Ilan Laufer si Alexandru Coita, anunta ca lanseaza un proiect politic nou, menit sa ”reaprinda flacara sperantei in Romania”.

Ilan Laufer si Alexandru Coita au postat, aproape simultan, pe Facebook, un mesaj similar in care anunta lansarea unui proiect politic noi, fiecare dintre ei facand referire si la celalalt.

”Azi, de Ziua Nationala, vreau sa transmit un mesaj tuturor romanilor care cred in viitorul acestei tari binecuvantate, care sunt dezamagiti si satui de lozinci, de ipocrizie, de adevaruri trunchiate, de lipsa unei viziuni si de promovarea unor interese meschine. Este un mesaj pe care multi dintre voi il asteapta de luni bune. Astazi a venit momentul! Am decis sa fondez o noua miscare politica care se adreseaza tuturor oamenilor onesti, patrioti si lucizi care vor sa ofere un viitor mai bun acestei tari. Energia tineretii, impreuna cu experienta celor trecuti prin multe lupte, dar care nu au incetat sa creada in Romania, pot reda acestei tari locul pe care il merita. Este un proiect care se adreseaza tuturor, oameni noi si vechi, indiferent de apartenenta politica, cat timp ni se alatura cu inima curata si cu dorinta de a face bine”, a scris Alexandru Coita pe Facebook, citat de news.ro.

La randul sau, Ilan Laufer a facut anuntul adresandu-se celor care ”sunt dezamagiti si satui de minciuna, de manipulare, de ipocrizie, de lozinci ieftine, de lipsa viziunii si de lipsa unui proiect de tara”

”Dragi prieteni, dragi romani, dragi patrioti! Cu prilejul Zilei Nationale, care semnifica cel mai important moment din istoria moderna a Romaniei, dar si un simbol national al curajului, vointei, determinarii, puterii de sacrificiu si al dragostei de tara, transmit un mesaj tuturor romanilor care cred in viitorul tarii noastre si al bogatiei poporului roman, care sunt dezamagiti si satui de minciuna, de manipulare, de ipocrizie,de lozinci ieftine, de lipsa viziunii si de lipsa unui proiect de tara.

Pentru ca #mieimipasa si cred cu tarie ca a sosit momentul sa reaprindem flacara sperantei in Romania, am decis sa fondez o noua miscare politica / un Start-Up care se adreseaza tuturor romanilor care vor sa ofere un viitor mai bun acestei tari. Ma adresez tuturor romanilor care nu au incetat sa creada in Romania, voi puteti reda acestei tari locul pe care il merita, atat la nivel european cat si la nivel global . Proiectul se adreseaza tuturor, oamenilor noi si vechi, indiferent de apartenenta politica, cat timp ni se alatura cu inima curata”, a scris Laufer pe Facebook.

Postarile celor doi continua apoi cu acelasi mesaj care face referire la unitate, identitate nationala, capital autohton, investitori straini si RESTART.

”A venit momentul sa reaprindem flacara sperantei in Romania! Sa punem capat dezbinarii si sa ne UNIM in jurul idealului unei tari puternice, respectate si prospere in care sa domneasca dreptatea! Sa avem curajul sa scriem o noua pagina din istoria acestei tari si sa inlocuim sloganurile cu PROIECTE! Sa respingem nationalismul, dar sa ne recastigam IDENTITATEA NATIONALA si sa imbratisam simbolurile si valorile care sunt piatra de temelie a Romaniei de azi! Sa deschidem portile tarii pentru milioanele de oameni, la fel de ROMANI ca noi, pe care greutatile vietii i-au impins pe greul drum al strainatatii!

Sa reconstruim CAPITALUL AUTOHTON si sa scriem un nou contract national cu INVESTITORII STRAINI, care sa ne aduca si noua si lor beneficii mai mari! Sa respingem izolarea internationala si sa calcam apasat, cu fruntea sus, ALATURI de partenerii Romaniei, si nu in urma lor! Sa transformam tara noastra intr-un LIDER REGIONAL si un actor important in Europa si in lume! Va chem sa veniti alaturi de noi pentru a da un RESTART acestei tari si de a reporni motoarele Romaniei noastre! In zilele urmatoare vor urma mai multe detalii privind proiectul politic pe care il lansam astazi. Pana atunci, sa ne unim cu totii si sa strigam din toate piepturile LA MULTI ANI, ROMANIA! LA MULTI ANI, ROMANI!”, este mesajul comun al celor doi.

Postarile sunt insotite de mai multe hastag-uri: #Romania10in10, #Romaniarenaste, #more4more, #1000in2030, #mieimipasa. De asemenea, ambii au postat aceeasi fotografie.

Alexandru Coita a fost numit, in august 2019, consilier onorific al premierului Viorica Dancila, dar a demisionat dupa numai doua saptamani.

”Tinand cont de imperativul mentinerii integritatii mele si necesitatea evitarii angajarii Guvernului Romaniei in anumite opinii si puncte de vedere pe care le pot exprima in spatiul public, va aduc la cunostinta ca ma aflu in imposibilitatea de a accepta aceasta functie, ca atare, va rog sa primiti demisia mea, ca un gest de normalitate si de respect fata de cetatenii acestei tari. Insist ca aceasta demisie sa nu fie perceputa ca un gest de ostilitate sau de partizanat fata de o formatiune politica sau alta. Este o decizie personala care ilustreaza conduita pe care mi-o doresc in raport cu cetatenii acestei tari”, a transmis atunci Alexandru Coita.

La randul sau, Ilan Laufer, presedinte al PSD SUA si consilier onorific a premierului Dancila a anuntat, in 25 septembrie 2019, ca demisioneaza din functii, intrucat nu a fost invitat sa faca parte din delegatia premierului in Statele Unite ale Americii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: