Alta trasnaie. Ciolacu anunta ca PSD va sustine un guvern tehnocrat. A gasit si premierul potrivit

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat luni seara, la TVR, ca PSD este gata sa voteze un guvern tehnocrat, care sa il aiba ca premier pe Nicolae Ciuca, actual ministru al Apararii.

Intrebat daca PSD ar vota un guvern condus de actualul ministru al Apararii, Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu a confirmat. Cu conditia ca niciun ministru sa nu fie membru al PNL.

„Il apreciez foarte mult pe domnul general Ciuca. Este posibil sa il votam pe domnul Ciuca daca nu vine cu niciun membru PNL in guvern. Ce facem, pitim PNL-ul in spatele domnului Ciuca?”, a spus Ciolacu.

Intrebat daca PSD ar sustine un guvern tehnocrat, Ciolacu a confirmat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat hotarat, luni, ca in niciun caz nu va desemna un premier din partea PSD chiar daca CCR ii cere sa nominalizeze un prim-ministru capabil sa coaguleze o majoritate parlamentara.

„Comunicatul CCR leaga decizia de capacitatea premierului de a coagula o majoritate. In ce masura e posibil sa desemnati un premier din partea unei majoritati in jurul PSD?”, a fost intrebat Iohannis intr-o conferinta de presa.

„Am spus-o si o repet: nu voi desemna un premier PSD”, a subliniat presedintele.

Iohannis a facut responsabil PSD-ul de actuala criza politica majora.

„Nu voi comenta decizia CCR si voi astepta motivarea, insa ceea ce face PSD este o sfidare fara precedent la adresa oamenilor”, a subliniat presedintele.

Dupa ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernari dupa Revolutie, a demis guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor, PSD a provocat a noua criza. Vedem un PSD obsedat de putere, care refuza sa accepte ca si-a pierdut legitimitatea de a guverna – e verdictul cetatenilor. Desemnarea unui premier al unei aliante in jurul PSD ar intra in coliziune cu vointa romanilor. De aceea am si spus ca in opinia mea cea mai legitima solutie e revenirea cat mai repede la votul cetatenilor.

Avem nevoie de un nou legislativ care sa ofere o noua majoritate dispusa sa sustina reforme indispensabile, nu putem continua cu situatii de blocaj perpetue, cu guverne demise trrimestrial. Vedem ca PSD-ului ii este frica sa se intoarca la popor si vrea sa-i impiedice sa faca treaba pe cei care au dovedit ca vor.

In ciuda acestor blocaje permanente din partea PSD, ii asigur pe toti cetatenii ca Romania e o tara guvernata”, a mai spus Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: