Categories: politica

Alta trasnaie. Senatorul Daniel Barbu sustine ca „si-a RISCAT viata” cand era ministru al Culturii

Senatorul ALDE Daniel Barbu sustine ca si-a „riscat viata” in perioada cand era ministru al Culturii, in momentul in care a fost agresat de adversari ai proiectului Rosia Montana. Atunci manifestantii au lovit cu palmele in masina sa, singura consecinta fiind ca s-a spart luneta autovehiculului.

Barbu a tinut sa-si ceara scuze, luni, pentru ca a declarat ca „meseria de politician este riscanta, mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan”, dar a sustinut ca „valul de violenta verbala” si „de amenintari fizice” care au urmat acestei declaratii confirma ca „e riscant sa fii politician”.

„Evident ca era o metafora, puteam sa spun un teatru de razboi. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat roman, sunt si talibani acolo, sunt soldati in multe uniforme … Era o simpla comparatie pentru a arata ca exista riscul de a-ti pierde reputatia. Eu insumi am fost atacat violent de o hoarda de asa-zisi manifestanti. Eu personal mi-am riscat viata, in Bucuresti, in anul 2013”, a spus senatorul, pentru Digi 24.

„Regret daca am lezat sensibilitatea cuiva, n-am vrut sa ofensez pe nimeni. Dimpotriva, am vrut sa imbarbatez niste alesi locali”, a adaugat Daniel Barbu.

Intrebat cum comenteaza declaratiile militarilor romani dupa afirmatia sa, acesta a vorbit despre reactii „inacceptabile pentru o societate civilizata, raportate la o simpla metafora”.

„Evident ca politicienii nu-si risca viata. N-am vrut sa lezez sensibilitatea cuiva, am vrut sa atrag atentia asupra unei probleme si, ca sa spun asa, s-a vadit ca am avut dreptate. Valul de violenta verbala si de atitudine, de amenintari fizice care mi-au fost adresate confirma faptul ca e riscant sa fii politician”, a mai spus senatorul ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Serviciul secret ucrainean anunta ca Rusia are o noua strategie, mai eficienta: „Noi nu avem arme iar ei actioneaza ca un corp unic, cu un plan clar”

Pozitia Ucrainei pe campul de lupta este mai precara decat oricand din primele zile ale…

27 de minute ago

Premierul pro-rus din Slovacia isi subordoneaza presa. Mii de persoane au protestat la Bratislava impotriva preluarii controlului televiziunii publice

Mii de slovaci s-au adunat joi in capitala Bratislava pentru a protesta impotriva unei revizuiri…

30 de minute ago

Inflatia din Turcia creste in ritm ametitor, a ajuns la aproape 70% in aprilie. S-au dublat preturile la restaurante

Inflatia din Turcia a accelerat la 69,8% pe an in luna aprilie, a anuntat vineri…

33 de minute ago