Alte doua ordonante trebuie abrogate de urgenta: „Sunt doua formule de legalizare a furtului acoperit de acte”

politica

Liberalii cer dezbaterea in procedura de urgenta si respingerea OUG 6 si 9 de catre Parlament, deoarece acestea ar permite „devalizarea banilor publici in favoarea clientelei PSD-ALDE”, a declarat miercuri presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

‘PNL solicita majoritatii PSD-ALDE dezbaterea in procedura de urgenta in Parlament si respingerea celor doua ordonante economice ale Guvernului Grindeanu — ordonantele 6 si 9 — doua formule de legalizare a furtului acoperit de acte. Dupa foiletonul Ordonantei 13, exista si doua ordonante economice prin care se permite devalizarea banilor publici in favoarea clientelei PSD-ALDE. Daca Ordonanta 13 modifica legile penale, exista ordonantele 6 si 9 prin care se umbla la buzunarul statului, la banii alocati de la buget. In plan economic exista doua masuri ale Guvernului Grindeanu care au acelasi impact nefast in plan economic cu cel avut de Ordonanta 13″, a afirmat Turcan, intr-o conferinta de presa, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca Ordonanta 6 transforma Ministerul Dezvoltarii intr-un „mamut care va administra aproximativ 30 de miliarde de lei dupa voia ministrului Shhaideh si dupa voia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea”.

„Prin Ministerul Dezvoltarii autoritatile locale pot lua credite de angajament in cadrul programului national de dezvoltare locala intr-un mod strict arbitrar, intr-un mod care depinde doar de voia ministrului Dezvoltarii Regionale, adica a domnului Liviu Dragnea. In felul acesta se creeaza un buget paralel fata de bugetul care a fost votat in Parlament. Un buget prin care se acopera din banul public interesele clientelei politice a majoritatii PSD-ALDE si in acelasi timp se introduce o discriminare intre autoritatile publice locale, intre cele favorizate de majoritatea PSD-ALDE si cele defavorizate”, a adaugat Raluca Turcan.

Potrivit liderului PNL, liberalii avertizeaza ca „acest mod de administrare a banului public nu este decat un prim pas in modul cu care ne-a obisnuit deja PSD de a folosi discretionar finantele tarii”.

Turcan a aratat ca prin OUG 9 se elimina din Legea finantelor publice limitele creditelor de angajament si interdictia de a schimba destinatia banilor.

„Se elimina raspunderea penala in privinta abuzului an cheltuirea bugetelor publice locale. Cu alte cuvinte, Guvernul Grindeanu i-a asigurat domnului Liviu Dragnea nu doar albirea dosarului, ci si huzurul pe banul public si folosirea bugetului statului in scopul clientelei politice. (…) PNL va oferi in Parlament raspunsuri clare, solutii foarte clare ca banii sa fie cheltuiti transparent cu corectitudine si echilibru in ceea ce priveste alocarea acestor bani astfel incat ei sa duca la dezvoltarea autoritatilor locale si nu la favorizarea unei clientele de partid”, a conchis presedintele interimar al PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: