Categories: politica

Alternativa Opozitiei. Ce fel de guvern va avea Romania daca motiunea de cenzura va alunga Regimul Dragnea

In cazul in care Parlamentul va adopta motiunea de cenzura, partidele de opozitie propun un Guvern mai suplu, cu maximum 15 ministere si 45 de secretari de stat, precum si cresterea sumelor alocate educatiei si a majorarii punctului de pensie de la inceputul lunii ianuarie a anului viitor.

„Guvernul Dancila va fi demis, iar in locul acestuia vom propune un guvern suplu, european, cu maximum 15 ministere si maximum 45 de secretari de stat. Vom demara un amplu proces de eliminare a risipei de bani publici, care va incepe cu restructurarea administratiei publice centrale, prin reducerea numarului de agentii guvernamentale si prin restructurarea cheltuielilor pentru bunuri si servicii din administratia publica centrala. Administratia publica pusa in slujba clientilor, nepotilor si cumetrilor va fi eliminata! Administratia publica locala va trebui sa primeasca o finantare corespunzatoare, prin alocarea a 100% din impozitul pe venit si 80% din redeventele miniere, dar si prin cotele defalcate din TVA”, sustin semnatarii, in textul motiunii de cenzura, potrivit Mediafax.

Una dintre propunerile opozitiei pentru un nou program de guvernare se refera la alocarea unui PIB de pana la 6% pentru sistemul de educatie.

„Credem cu tarie ca fara educatie nu putem sa asteptam un viitor pentru Romania. De aceea, vom creste de la 2,9% din PIB cat este in prezent, la 5% din PIB, in anul 2019, si la 6% din PIB, in anul 2020, alocarile pentru sistemul national de educatie si de cercetare. Prin operationalizarea programelor PNL – masa la scoala, after school, masteratul didactic, investitii in reteaua scolara – ne asumam ca obiectiv central -Toti copiii merg la scoala!-, indiferent de mediul de rezidenta sau de situatia economica a familiei”, potrivit sursei citate.

De asemenea, opozitia promite implementarea majorarii punctului de pensie de la 1 ianuarie, in timp de Guvernul anunta ca punctul de pensie va creste, potrivit Legii pensiilor care urmeaza sa fie adoptata de Parlament, din septembrie 2019.

„Vom implementa majorarea punctului de pensie, asa cum scrie in lege, de la 1 ianuarie al fiecarui an. Salariile din sectorul public vor urma transele de crestere prevazute de lege, pentru ca legea se respecta! Ceea ce ne propunem suplimentar este eliminarea nedreptatilor din Legea salarizarii, care continua sa nemultumeaca inca mii de angajati: biochimistii, chimistii etc. De asemenea, toate aceste masuri vor fi implementate astfel incat sa nu genereze inflatie. Noi nu vom permite ca veniturile populatiei sa fie erodate de o avalansa de cresteri de preturi. Pentru cei care vor iesi in curand la pensie, ne vom mentine angajamentul de a creste contributiile la Pilonul 2 de pensii, de la 3,75% in prezent, la 5% in anul 2019 si 6% in anul 2020”, conform sursei mentionate.

O alta propunere pentru programul de Guvernare se refera la inlaturarea splitului TVA, a supra-accizei la carburanti si a supra-impozitarii contractelor de munca part-time.

„Avem pregatit un pachet important de masuri pentru agentii economici din Romania. In primul rand, vom inlatura o parte dintre masurile aberante implementate in ultimii doi ani: Split TVA, supra-acciza la carburanti, supra-impozitarea contractelor de munca part-time. Vom avea masuri specifice pentru stimularea angajatilor din sectorul privat, angajati uitati cu totul de actuala guvernare”, precizeaza semnatarii documentului.

Semnatarii motiunii de cenzura spun, de asemenea, ca vor sustine „o justitie independenta si o lupta anticoruptie puternica”.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

EXCLUSIV O noua firma cercetata de DNA in dosarul devalizarii Primariei Sector 1 in mandatul lui Tudorache-Diamante

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ancheteaza o a doua firma in dosarul achizitiilor de catre…

14 ore ago

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Olguta Vasilescu explica: „O pacienta a dat foc unei saltele”

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienti…

5 ore ago

Veste proasta pentru Mafia TV. Barna: „Alianta USR-PLUS il sustine pe Vlad 100%. Nu este niciun fel de indoiala aici”

Pozitia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, in Guvernul Citu este foarte stabila, a declarat, luni, seara,…

5 ore ago

Nou secretar de stat USRPLUS. Alina Pop este fosta sotie a deputatului PSD Georgian Pop

Alina Pop a fost numita in functia de secretar de stat la Ministerul Muncii si…

7 ore ago

Varianta braziliana a Covid-19 a ajuns in Romania. Au aparut deja doua cazuri, doi barbati din Bucuresti

Doua cazuri de infectare cu varianta braziliana P.1. a SARS-CoV-2 au fost confirmate in Romania,…

8 ore ago

Lege propusa de AUR, indemnizatii pentru „fostii legionari si urmasii lor”. Lavric: „Senatorul nu trebuie sa dea socoteala pentru declaratiile lui politice”

Deputatul minoritatilor nationale Silviu Vexler a declarat luni, in plenul Senatului, ca este o "umilinta…

8 ore ago