„Am 13 ani si un jandarm privea in timp ce hotul imi fura telefonul”. Un copil a inteles deja ca NU poate avea incredere in Politie si Jandarmerie

news

Un copil in varsta de 13 ani isi manifesta revolta si dezamagirea fata de faptul ca fortele de ordine nu au intervenit in momentul in care i-a fost furat telefonul, ziua in amiaza mare, de pe strada.

„Azi pe la ora 16, pe strada principala, destul de populata, stateam pe o banca (am 13 ani). Imi scot si eu telefonul sa sun pe cineva. Imediat vine un om la 20 de ani si imi fura telefonul. L-am fugarit printre blocuri tipand si injurandu-l… Dupa 2 minute de alertgat au venit 5 oameni. Hotul le arunca telefonul lor, apoi fuge. Oamenii mi-au dat telefonul inapoi si m-au calmat. Toate aceste lucruri s-au intamplat in timp ce un jandarm ma privea… Macar daca venea dupa aceea sa ma intrebe ce s-a intamplat.

Nici macar in Romania nu ma mai simt sigur… Chiar daca am strigat dupa politie nu s-a intamplat nimic. Daca oamenii aceia nu ma auzeau, nu mai aveam telefonul. Hotul nu a fost prins. Maine ma duc la politie sa le spun. Se merita?”, este relatarea copilului, postata pe forumul Reddit Romania.

Premierul Viorica Dancila a declarat, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca declara razboi criminalitatii.

„Fara mila, fara menajamente, fara compromisuri si fara amanari, declar razboi impotriva criminalitatii! (…) A existat pana acum o concentrare exclusiva pe lupta anticoruptie, iar lupta impotriva criminalitatii a ramas in plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue, dar trebuie sa o canalizam – din zona de spectacol si de alocare exclusiva de resurse si atentie – catre zona de preventie”, a spus ea.

Mai mult despre:


Comentarii: