„Am castigat alegerile locale, vom castiga si alegerile parlamentare”. Ciolacu, delir la Romania TV

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu s-a plans, luni seara, ca presedintele Iohannis nu tine cont de rigorile democratiei cand ataca PSD si a anuntat ca PSD va castiga alegerile parlamentare.

„Nu inteleg obsesia presedintelui de a nu recunoaste o necesitate democratica. Trebuie sa existe putere si opozitie. (…) Au incercat orice este posibil sa distruga acest partid, presedintele nu realizeaza ca trebuie si opozitie si putere intr-un stat democratic. Am castigat alegerile locale, avem puterea sa ne unim si sa castigam si alegerile parlamentare”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

El a adaugat ca de marti PSD intra in campanie electorala pentru alegerile parlamentare.

„De maine ne mobilizam pentru alegerile generale. Obiectivul nostru este a fim primul partid din Romania, dupa care intram in rigorile constitutionale, nu stiu daca presedintele le va respecta”, a spus Ciolacu, sugerand ca PSD vrea sa preia postul de premier.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca este nevoie de o noua majoritate parlamentara care sa impuna rapid reforme legislative, indicand alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

„Dragi romani, mai avem un pas pentru a incheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmata la alegerile din decembrie, cand majoritatea toxica ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprita prin votul cetatenilor sa mai produca daune ireparabile, doar in acel moment vom avea toate premisele care sa permita Romaniei sa se modernizeze cu adevarat. Avem nevoie de o noua majoritate credibila, care sa impuna rapid reformele legislative atat de asteptate si de necesare. Printre acestea se numara si modificarea legii care sa asigure din nou alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Este un pas esential pentru a garanta in perspectiva alegerilor din urmatorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orasele si comunele timp de patru ani”, a spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: