„Am fost impreuna de la inceput”. Fuziunea dintre USR si PLUS a fost aprobata cu majoritati largi

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat, sambata, ca membrii PLUS au votat in proportie de peste 80% fuziunea cu Uniunea Salvati Romania (USR). De asemenea,  76% dintre delegatii USR au votat in favoarea fuziunii.

„Au votat 1.557 de delegati din 1.835 de delegati acreditati. Din cei care au votat, au votat pentru ‘Da’ 1.299, ceea ce reprezinta 83,43%. Au votat ‘Nu’ 240, ceea ce reprezinta 15,41% si s-au abtinut 18 colegi, ceea ce reprezinta 1,16% din cei care au votat. Deci avem, practic, fuziunea aprobata cu 83,43% din cei care au votat”, a anuntat Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos a afirmat, sambata, in cadrul Conventiei formatiunii, ca a propus fuziunea cu USR pentru ca ea corespunde ideii „impreuna” si se substituie aceluiasi scop pentru care a muncit in ultimii patru ani.

„Uniunea cu USR se substituie pentru mine aceluiasi scop pentru care am muncit de 4 ani de zile incoace. Acum, in campania pentru alegerile locale si inainte cu cateva luni de alegerile generale cred ca trebuie sa aratam ca uniti putem invinge resemnarea si evitarea, pentru ca acestea sunt lucruri care risca sa se inradacineze incet-incet nu doar in randul membrilor din partid, dar mai ales in randul votantilor, celor pe care i-am avut in 2019 la vot si pe care trebuie sa ii avem la vot in 2020”, a declarat Dacian Ciolos, in cadrul Conventiei PLUS in cadrul careia se decide fuziunea cu USR.

El a adaugat ca a propus fuziunea pentru ca ea corespunde ideii „impreuna”.

„Fuziunea n-am decis sa v-o propunem pentru ca e un proiect usor si nici pentru ca e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru ca ea corespunde ideii de impreuna cu care am pornit la acest drum. Daca n-o sa putem construi ceea ce visam impreuna cu cei pe care in mod natural ne simtim mai apropiati ca si crez, ca si obiective, ca si viziune, cum o sa putem construi cu cei care sunt mai departe de viziune a pe care o avem noi? Va fi nevoie de cat mai multi, noi trebuie sa ne adresam in primul rand Romaniei, tuturor romanilor tuturor cetatenilor romani daca vrem sa fim credibili si daca vrem sa facem schimbarea asta si va trebui sa convingem pe cat mai multi, nu doar inainte de alegeri sa ne voteze, dar si dupa aceea daca ajungem la guvernare. Cumva, fuziunea este si un proiect test, pentru ca daca nu reusim sa ne aliniem noi intre noi, ne va fi foarte greu s-o facem cu oameni care sunt mult mai departe, in momentul de fata, de noi in ceea ce priveste felul in care vedem lucrurile”, a spus Ciolos.

„Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost impreuna de la inceput, am fost puternici in alianta, unirea este un pas firesc. Este ceea ce si-au dorit membrii nostri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Impreuna suntem si mai hotarati sa luptam pentru idealurile si principiile noastre, iar vointa noastra de a schimba Romania in bine este incepand de astazi si mai puternica. Vechile partide au avut timp de 30 de ani sansa sa dovedeasca ce pot sa faca. Acum e randul generatiei noastre sa decida cum va arata aceasta tara”, a scris si Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: