news

„Am luat teapa pe OLX, politistul nu vrea sa-si faca treaba”. Numeroase sesizari privind comportamentul politistilor fata de fraudele online: „Politistul mi-a spus ca o sa fie pierdere de vreme”

Mai multi tineri sesizeaza pe Reddit Romania, o comunitate online cu peste 500.000 de utilizatori, ca politistii refuza sa actioneze in cazul celor care sunt inselati prin intermediul OLX.

„Pe scurt, luat teapa pe OLX, politistul mi-a aratat fata tepuitorului din prima, ‘stai linistit in 3-4 saptamani primesti banii inapoi, il stim’.

Ffwd 3 luni in care n-am auzit nimic de la el, revin, in sfarsit ma primeste si incepe sa imi povesteasca ca el nu poate face nimic practic in afara de sunat o data (la care ala nu a raspuns ofc). Camera de la statia de metrou nu batea, cea de la banca din apropiere nu o poate folosi pentru ca gdpr, cea de la intersectia urmatoare ‘sunt prea multe masini’, telefonul e al lui fi-su nu e al lui, OLX nu ii da datele pentru ca ei ‘nu le dau niciodata’ (desi i-am aratat mail de la suport in care zic ca le pot da politiei).

La un moment dat imi zice ca ‘nu imi zici tu cum sa imi fac treaba’. Anyway…. s-a terminat cu ‘o sa trimit procurorului dar nu sunt dovezi suficiente, si oricum cazul tau n-are importanta ca primim 30 pe zi si grave’. Si ‘mai da tu un mail din cand in cand’. Am ce sa fac? Poate ca si-a luat mita direct de la ala. Pur si simplu nu vrea sa isi faca treaba”, a intrebat tanarul pe Reddit Romania.

Un alt utilizator al forumului i-a raspuns ca a trecut prin ceva similar.

„Am avut un caz similar: primesc o teapa pe OLX de vreo 50 RON (plata unui transport in avans), ma duc cu jalba in protap la sectia de politie dupa ce imi dau seama ca teparul e de fapt hot de meserie.

Politaiul imi zice ca pot sa fac plangere dar foarte probabil o sa fie pierdere de vreme, ca procurorul nu o sa dispuna inceperea urmaririi penale pt suma asa mica. Bun, 50 de la mine, inca 50 alti n-spe ‘fraieri’. N-am depus plangere, dar mi-a parut rau ulterior, poate erau 30 minute pierdute, poate nu”, este relatarea pagubitului.

Un alt utilizator i-a indemnat pe pagubiti sa isi faca dreptate singuri.

„Ma uit pe Reddit continuu si vad ca lumea se plange continuu. Chiar nu vede nimeni rezultatul/efectul coruptiei? Chiar atat de indoctrinata este lumea ca nu vede ce se intampla in jurul ei ? In ziua de azi de vrei dreptate trebuie sa iti faci singur. Trebuie sa ai grija sa nu intri peste politie, sa nu ii deranjezi ca iti iei amenda si plus trimit interlopii pe tine sa te puna la punct…..ca doar de aia ies la baute, petreceri, etc…. impreuna.

Hai sa spunem lucrurile pe fata. In Romania nu exista politie pentru cetateni, este decat pentru politicieni si ei intern…..fereasca sfantul sa ii deranjezi, eu am patit de 2 ori sa ii deranjez si nu a fost bine”, a scris tanarul.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: olx romania

Recent Posts

Suedia suspenda trimiterea de avioane de lupta Gripen in Ucraina. Insa Moscova nu ar trebui sa aiba motive de bucurie

Suedia si-a suspendat planurile de a transfera avioane de lupta JAS 39 Gripen in Ucraina,…

7 minute ago

120.000 de oameni i-au cerut, in strada, demisia lui Netanyahu. Cele mai ample manifestatii din Israel, din 7 octombrie pana acum

120.000 de oameni au cerut, din nou, sambata seara, in strada, la Tel Aviv, eliberarea…

2 ore ago

La Belgrad au loc noi alegeri, cerute de opozitie, dupa ce s-au descoperit nereguli la scrutinul din decembrie

Duminica, 2 iunie, in capitala Serbiei, Belgrad, se organizeaza noi alegeri, convocate dupa ce au…

27 de minute ago

Ministrul Apararii al Chinei, dupa intrevederea cu omologul sau american, Lloyd Austin: „Cele doua parti trebuie sa se intalneasca la jumatatea drumului”

Ministrul apararii al Chinei, Dong Jun, a avertizat, duminica, in Singapore, ca Beijingul „va actiona…

47 de minute ago

Real Madrid a castigat, pentru a 15-a oara, Liga Campionilor, dar si peste 20 de milioane de euro doar din finala

Echipa lui Carlo Ancelotti a triumfat in finala Ligii Campionilor, 2-0 cu Borussia Dortmund, obtinand…

3 ore ago