„Am primit refuzul”. Reactie acra a lui Dancila dupa ce Iohannis a transmis oficial decizia de respingere a celor trei pesedisti

politica

Refuzul presedintelui Iohannis trebuia bazat pe legalitate, nu pe oportunitate, care apartine premierului, a declarat miercuri prim-ministrul Viorica Dancila, dupa ce seful statului a anuntat ca a transmis PSD, in scris, refuzul sau cu privire la propunerile pentru ministerele Justitiei, Fondurilor Europene si Romanilor de Pretutindeni.

„Am vazut declaratiile domnului Iohannis. Am primit refuzul. Asa cum ma asteptam, refuzul este bazat pe oportunitate, si oportunitatea este a primului ministru, si nu pe legalitate. Cred ca trebuie sa inteleaga ca fiecare avem anumite atributii si ca trebuie sa ne incadram in aceste atributii. Noi ca lideri (…) trebuie sa fim un exemplu pentru ceilalti si sa respectam legea. Deci eu cred ca aceasta motivare trebuia sa fie pe legalitate si nu pe oportunitate. Oportunitatea, repet, trebuia sa fie a primului ministru, care isi asuma buna functionare a Guvernului si bineinteles implicatiile pe care le presupune acest lucru”, a precizat Viorica Dancila, aflata intr-o vizita in judetul Prahova, scrie Agerpres.

Premierul a remarcat faptul ca seful statului „a pus iar la colt Guvernul Romaniei”.

„Am vazut ca domnul presedinte nu a ratat ocazia de a pune iar la colt Guvernul Romaniei. Ma asteptam la obiectivitate din partea domnului presedinte si sa spuna faptul ca este bucuros ca Romania are o crestere de 5% in primul trimestru al acestui an – lucruri care sunt evidente. Si cred ca astfel puteam sa avem si o imagine buna de tara. Si cred ca in primul rand trebuia sa ne gandim la acest lucru si dupa aceea la beneficiile personale sau electorale, si cred ca aceasta abordare ar fi benefica in primul rand pentru Romania si pentru romani”, a adaugat Viorica Dancila.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a transmis PSD, in scris, refuzul sau cu privire la propunerile pentru ministerele Justitiei, Fondurilor Europene si Romanilor de Pretutindeni.

„Inainte de sfintele sarbatori de Pasti, mi-au propus pesedistii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai buna, nu va faceti iluzii, s-au certat ei intre ei, gastile, acolo in interiorul PSD-ului, si au venit cu trei propuneri. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea si Brailoiu. Si le-am spus atunci ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere, fiindca nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun si nu este facuta pentru a guverna mai bine. Astazi le-am dat pesedistilor refuzul meu si in scris, ca sa inteleaga mai bine ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a sustinut ca PSD se preocupa de problemele lui Liviu Dragnea, nu de cele ale Romaniei sau ale romanilor, adaugand ca lucrurile pot fi schimbate prin vot.

Mai mult despre: ,


Comentarii: