„Am scos tara din noroaie”. Un vasluian a murit pentru ca ambulanta a ramas blocata in noroaie

news

Un barbat de 51 de ani a decedat, sambata, in comuna Delesti, din judetul Vaslui. Rudele acesteia au sunat la 112 dupa ce l-au gasit in stare de inconstienta, dar ambulanta trimisa la fata locului a ramas blocata in noroaie pe un drum comunal, grav afectat de precipitatiile cazute in ultimele ore.

La fata locului a fost trimis si un camion al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), iar autoritatile din Delesti au pus la dispozitie un buldoexcavator pentru a curata drumul si a scoate ambulanta.

Pana la urma, medicul de pe ambulanta a ajuns in cele din urma la pacient cu un autoturism de teren pus la dispozitie prin intermediul autoritatilor locale.

„Din pacate, la fata locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul in varsta de 51 ani, acesta fiind declarat decedat”, a precizat Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, citat de Realitatea TV.

Premierul Viorica Dancila a declarat, recent, ca, prin intermediul programelor PNDL, a fost scoasa tara din noroaie si ca din cele aproape 12.700 de investitii, peste 10.000 au fost in mediul rural.

„Avem nevoie de politici unitare coerente, adaptate spatiului comun european si pentru aceasta trebuie sa gasim impreuna solutiile necesare pentru dezvoltarea comunitatilor pe care cu onoare le reprezentati. Anul trecut am participat in premiera la acest eveniment si am prezentat principalele obiective pe care atat eu, cat si Guvernul pe care il conduc dorim sa le indeplinim cu privire la sustinerea autoritatilor locale, in special cele din mediul rural si astfel permiteti-mi sa va prezint o scurta informare cu privire la realizarile noastre din anul 2018. Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltarii din acea vreme, domnul presedinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Astazi avem PNDL, programul de care depind sansele de dezvoltare a multor comunitati. Cu ajutorul acestor programe am scos tara din noroaie, ca sa ma exprim mai plastic”, a spus Viorica Dancila la intrunirea Asociatiei Comunelor din Romania.

Mai mult despre:

Comentarii: