news

„Am trecut de la stare de alerta la stare de alerta maxima „. Anunt al premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declara, luni, in deschiderea sedintei de Guvern ca Romania trece de la stare de alerta la ”stare de alerta maxima”.

“Dupa o analiza a situatiei din punct de vedere legislativ am organizat aceasta sedinta de Guvern pentru a lua decizia de instituire a starii de alerta in conformitate cu prevederile Legii 55 care intra in vigoare incepand de astazi. Dupa cum bine stiti, exista temeiul anterior stabilit de ordonanta 21, in schimb, dupa intrarea in vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii, de polemica privitoare la starea de alerta, pentru ca lucrurile sa fie clare si sa nu avem foarte multe dispute si polemici decizia de a institui starea de alerta prin hotarare de guvern in conformitate cu prevederile legii este decizia pe care am adoptat-o”, a spus Ludovic Orban, in sedinta de Guvern.

El a precizat ca anterior sedintei Executivului a convocat o reuniune a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pentru ca ″(…) mai multe masuri care sunt cuprinse in hotararea de Guvern aferente starii de alerta trebuie adoptate la propunerea CNSU”.

″Si, pentru a avea complet toate procedurile legale puse la punct si respectate, am luat Hotararea nr. 25 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta ca fundament pentru hotararea de Guvern. Odata cu adoptarea hotararii de Guvern, continuam, practic, starea de alerta care a fost instituita prin hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, dar, ca sa am o exprimare plastica, trecem de la stare de alerta la stare de alerta maxima, pentru ca legea ne confera toate parghiile si instrumentele pentru a putea asigura respectarea masurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apara sanatatea si viata oamenilor”, a aratat Orban.

Premierul a adaugat ca hotararea privind starea de alerta va fi transmisa Parlamentului spre incuviintare.

“Hotararea de Guvern contine trei anexe, asa cum prevede legea: anexa 1- Masurile de crestere a capacitatii de raspuns; anexa 2 – Masuri pentru asigurarea rezilientei comunitatilor si anexa 3 – Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotararea de Guvern, odata adoptata, va fi transmisa Parlamentului pentru a incuviinta starea de alerta si toate masurile care se dispun in cadrul starii de alerta”, a explicat prim-ministrul.

Nu in ultimul rand, el a cerut “mobilizare maxima” din partea autoritatilor in perioada urmatoare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

2 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

4 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

4 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

5 ore ago