„Am vazut plicuri cu droguri”. PSD da ordin, institutiile statului trebuie sa actioneze impotriva protestatarilor

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marti, ca aceia care aduc injurii si ii jignesc pe participantii la mitinguri au un comportament anormal, sustinand ca a vazut ca „la anumite manifestari au fost plicuri cu droguri, oameni la care exista suspiciunea ca intr-un fel sau altul au fost motivati”. „Nu numai Ministerul de Interne si alte institutii trebuie sa vada ce resorturi au acesti oameni”, a mai spus Iordache.

„Cred ca s-a ajuns prea departe. Modul in care se protesteaza este dreptul cuiva si al meu si al dvs de a ne exprima. Dar cred ca s-a ajuns prea departe. Atunci cand o formatiune politica are un anumit miting si vine si incearca sa convinga cetatenii si cei care ii vor vota, cred ca avem decenta sa putem avea o manifestare civilizata. Nu m-ati vazut nici pe mine, nici pe colegii mei, nici din PSD, nici din ALDE, ca am indemnat oamenii la ura, la proteste din acestea foarte vocale. Inclin sa cred ca aceste proteste si acesti oameni care adreseaza invective, care au un comportament anormal cred ca ar trebui sa se opreasca, pentru ca nu poti sa ai un dialog cu dumnealor. Faptul ca adreseaza injurii, faptul ca jignesc, faptul ca ii jignesc prin comportament pe cei care merg la miting si vor sa asculte anumite luari de cuvant nu le da dreptul sa urle, sa deranjeze, sa aduca injurii”, a afirmat Iordache, la Parlament.

El a spus ca acest comportament este „nedrept, nedemn pentru dumnealor”.

„Cred ca dna Carmen Dan (ministrul Afacerilor Interne – n.r.) are dreptate, trebuie sa aflam daca acesti oameni sunt cumva platiti, cine ii plateste, de ce ii plateste. Nu numai Ministerul de Interne si alte institutii trebuie sa vada ce resorturi au acesti oameni. Am vazut si eu un comportament anormal ce ii mana la limita legii. A adresa injurii, a perturba o anumita manifestare autorizata, un miting autorizat al unui partid, indiferent ce partid, este anormal. (…) Nu are nimeni dreptul sa incalce un drept constitutional de a merge la o astfel de manifestare si de a te manifesta in afara regulilor si in afara Codului penal”, a adaugat Florin Iordache.

Social-democratul a mai spus ca la anumite manifestari „au fost plicuri cu droguri”. „Este un comportament anormal, cred si eu ca am vazut ca la anumite manifestari au fost plicuri cu droguri, oameni la care exista suspiciunea ca intr-un fel sau altul au fost motivati. Acest comportament anormal imi lanseaza suspiciunea ca acesti oameni, daca nu au fost platiti de cineva, au alte resorturi pentru astfel de comportament”, a completat Iordache.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, la Oradea, ca aceasta campanie electorala are o particularitate agresiva, subliniind faptul ca „din anii ’90 nu au mai fost cazuri in care sa intalnim manifestatii si contramanifestatii in acelasi loc”.

„Asistam la acutizarea unor atitudini agresive si faptul acesta ne determina si pe noi sa tratam cu toata exigenta aceste abordari si vreau sa anunt ca vom fi foarte hotarati sa sesizam orice incalcare a legii de fiecare data cand vom constata ca am depasit acest plan al exprimarii intr-un mod civilizat, autorizat si legal. Am solicitat rigoare in aplicarea legii, transparenta si exigenta tuturor structurilor din minister care au competente in planul ordinii publice”, a spus Carmen Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: