Ambasada Germaniei si comunitatea evreilor, reactii dure la adresa PSD-istului Badulescu: „Absolut inacceptabil”

politica

Deputatul comunitatii evreiesti, Silviu Vexler, si ambasada Germaniei reactioneaza taios in urma postarii lui Aurelian Badulescu, apropiat al Gabrielei Firea, in care Klaus Iohannis este prezentat drept Hitler.

„Am observat cu revolta montajul fotografic publicat de domnul Aurelian Badulescu, consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in care domnul Klaus Iohannis apare in postura lui Adolf Hitler.

Nu pot sa accept, indiferent de moment si context, actul nepermis si absurd de comparare a Presedintelui Romaniei cu unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii.

Indiferent de opiniile pe care cineva le are despre activitatea Presedintelui Romaniei sau a unui alt demnitar, astfel de comparatii sunt complet inacceptabile din partea oricui, mai ales din partea unei persoane care are statut public.

In ceea ce ma priveste, domnul Iohannis este exact opusul unui om care are convingeri specifice ideologiei naziste si/sau antisemite. Subliniez sprijinul pe care domnia sa l-a acordat Comunitatilor Evreiesti din Romania, supravietuitorilor Holocaustului si luptei impotriva antisemitismului.

Repet ceea ce am mai spus deja: Oricat de dur este un conflict, chiar si intr-o campanie electorala, exista limite care nu pot fi depasite. Condamn cu toata fermitatea acest gest”, a scris Vexler pe Facebook.

Ambasada Germaniei a emis sammaba un scurt comunicat in care arata ca se alatura declaratiei domnul deputat Silviu Vexler.

„Sunt recunoscator reprezentantului Comunitatii evreiesti, ca subliniaza din nou foarte clar cat de absolut inacceptabile sunt comparatii de orice natura cu initiatorul si faptuitorul uneia dintre cele mai mari crime din istoria omenirii. Datoram memoriei celor care au suferit ingrozitor sa respingem mereu cu tarie asemenea banalizari”, a spus ambasadorul Meier-Klodt.

Intr-o postare pe Facebook, Badulescu face referire la iohannism – ”acea doctrina de distrugere a identitatii nationale si de renastere a internationalismului marxist” si publica o fotografie modificata a presedintelui Iohannis pentru a-l face sa semene cu Hitler.

Mai mult despre: ,

Comentarii: