Ambasada Israelului, reactie de o duritate fara precedent fata de declaratiile lui Daea. Si CNCD s-a autosesizat

news

Ambasada Israelului a reactionat, joi, la afirmatiile lui Petre Daea, reprezentantii ambasadei spunand ca sunt consternati si dezamagiti de faptul ca ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului si cele ale pestei porcine.

„Ambasada Statului Israel isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz. Speram, totusi, ca o astfel de asociere a fost facuta de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime” au declarat reprezentantii ambasadei Statului Israel intr-un comunicat de presa.

Sursa citata mai preziceaza: „Holocaustul, o tragedie condamnata de Romania, care s-a soldat cu moartea a sase milioane de evrei, nu trebuie niciodata uitat, trivializat sau minimalizat. Romania a facut progrese extraordinare in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului, demersuri care, suntem convinsi, vor continua si in viitor. Aceasta pagina neagra a istoriei nu trebuie sa se repete. In acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generatii, si nu numai, sa cunoasca si sa inteleaga istoria Holocaustului. Ne asteptam ca, pe viitor, terminologia legata de Holocaust sa nu mai fie folosita intr-un context fara legatura cu acesta.”

CNCD s-a autosesizat la afirmatia ministrului Daea despre „incinerarea porcilor ca la Auschwitz”

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat, dupa declaratia de marti a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar presedintele CNCD a declarat pentru Mediafax ca „in 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: