Ambasada SUA, nou MESAJ pentru romani

news

Statele Unite ale Americii vor continua sa colaboreze cu Romania pentru a garanta protejarea, consolidarea si pastrarea ideilor si institutiilor democratiei, libertatii si egalitatii, nu doar acum, ci pentru toate generatiile viitoare, a declarat, miercuri, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Dean Thompson.

„Vom explora toate oportunitatile de a ne uni eforturile cu ale romanilor pentru a sprijini obiectivele noastre comune si prietenia din ce in ce mai profunda. Vom continua sa colaboram cu Romania pentru a garanta protejarea, consolidarea si pastrarea ideilor si institutiilor democratiei, libertatii si egalitatii, nu doar acum, ci pentru toate generatiile viitoare”, a spus Thompson, in mesajul sau cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite ale Americii.

El a amintit ca anul acesta Romania si SUA celebreaza si 135 de ani de relatii diplomatice bilaterale.

„Prietenia noastra se bazeaza pe valorile transatlantice pe care le impartasim. Ne dorim ca toti romanii sa se bucure de pace si securitate, protejati de statul de drept, avand la dispozitie mijloacele necesare pentru a prospera si pregatiti sa profite de oportunitatile oferite de lumea din ce in ce mai globalizata in care traim”, a adaugat diplomatul american.

Acesta a vorbit, in context, si despre insemnatatea Zilei Independentei SUA.

„Acum 239 de ani, parintii nostri fondatori au adoptat Declaratia de Independenta. Ei credeau ca toti oamenii au fost creati egali, liberi sa gandeasca, sa se roage si sa traiasca asa cum doresc, ca destinul nostru nu va fi hotarat pentru noi, ci de catre noi. Ei au intemeiat mareata noastra natiune pe principiile egalitatii si libertatii”, a afirmat Dean Thompson.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: