Ambasada Suediei raspunde marlaniilor unui ministru PSD printr-o postare de o ironie foarte fina: „Troling de cea mai mare clasa”

politica

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor.

Ambasada Suediei ii raspunde ministrului Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, dupa ce acesta a avut o replica de prost-gust fata de o alta postare a ambasadei in care era ironizat modul chinuitor in care Guvernul adopta bugetul.

Enervat de ironiile Ambasadei Suediei, ministrul Petrescu a postat, sambata, pe Facebook o referire la un scandal sexual care a afectat decernarea premiilor Nobel in 2018.

„Una dintre reprezentantele diplomatice a unei tari din UE la Bucuresti, cunoscuta pentru aparitiile pe retelele de socializare online gaseste de cuviinta sa ne explice metodic cum se aproba bugetul in tara sa. Multumindu-le pentru sfatul nesolicitat, poate reusesc, cu aceeasi promptitudine si umor ce le acompaniaza, de obicei, postarile online, sa ne spuna daca, anul acesta, Academia suedeza, institutia culturala responsabila pentru acordarea prestigioaselor premii Nobel va acorda premiul pentru literatura…pentru ca anul trecut, l-a ratat, dupa mai bine de 70 de ani de acordare din cauza scandalului sexual si financiar din interiorul Academiei suedeze.

In Romania, in 2019 vom avea buget cu certitudine. Ce putem afla insa despre acordarea premiului Nobel pentru literatura in 2019? Avem aceeasi certitudine sau va fi acelasi esec ca in 2018 cand iubitorii de literatura din intreaga lume au fost privati de acest eveniment care da repere in domeniu la nivel mondial?”, a scris Petrescu.

Ambasada Suediei vine cu replica, o noua ironie foarte fina. Ea a postat duminica pe Facebook o imagine de la momentul in care romanca Herta Muller a primit premiul Nobel pentru literatura, in urma cu zece ani.

„Troling de cea mai mare clasa a Ambasadei Suediei, dupa ce o bicopitata din Guvern, Alexandru Petrescu, ministru al Comunicatiilor, a scris ca Academia Suedeza e o institutie dubioasa, marcata de scandalurile de abuz sexual: i-au amintit vitei ca in 2009 premiul Nobel, decernat de Academia Suedeza, s-a dus la Herta Muller!!

Stii ce te face sa plangi? Ca omul de la Ambasada Suediei care gestioneaza pagina de FB e zece clase peste un membru al Guvernului Romaniei. Are finete, are umor, stie sa scrie…Ceea ce nu se poate spune despre nici un membru al acestui guvern”, a comentat jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: