news

Ambasada Turciei multumeste Romaniei: „Nu vom uita niciodata ajutorul vostru pretios”. 60 de salvatori romani au plecat in Turcia

Ambasada Turciei la Bucuresti a transmis, luni, multumiri Romaniei pentru ajutorul acordat in urma cutremurului devastator care a ucis, potrivit ultimului bilant, peste 3.000 de persoane. Institutia face apel si pentru colectarea de donatii.

Ambasada Turciei la Bucuresti a transmis multumiri Romaniei pentru echipa de interventie, formata din aproape 60 de persoane, care a fost trimisa sa ajute la cautarea victimelor.

”Multumim, Romania! Nu vom uita niciodata ajutorul vostru pretios. (…) Apreciem eforturile lor si le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Institutia, dar si Ambasada Romaniei in Turcia, face apel pentru strangerea de donatii: ”Persoanele care doresc sa vina in sprijinul Autoritatii pentru managementul dezastrelor si situatiilor de urgenta din Turcia, in interventia de cautare si recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donatie direct pe site-ul AFAD, accesand pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2”.

Totodata, cele doua ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile institutiilor care pot oferi informatii despre starea drumurilor si autostrazilor din tara.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluata de USGS la 7,8, s-a produs, luni dimineata devreme, la adancimea de 17,9 kilometri, in partea de sud a Turciei, in provincia Gaziantep, in apropiere de granita cu Siria.

A fost urmat apoi, in jurul pranzului, de o replica aproape la fel de puternica, de magnitudine 7,5.

Bilantul victimelor depaseste 3.000 de morti in ambele tari.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

2 ore ago

Au fost pusi sub acuzare Petre Roman si Voican Voiculescu in Dosarul Mineriadei. Iliescu va fi audiat, vineri, la domiciliu

Parchetul General a anuntat oficial, joi, punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman si…

6 minute ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

2 ore ago

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

4 ore ago

Clotilde Armand si-a depus candidatura cu un mesaj ofensiv: „Marcele, priveste-ne cu atentie. Noi suntem cei care te vor trimite inapoi la covrigarie”

Clotilde Armand si-a depus, joi, candidatura pentru un un nou mandat la Primaria Sectorului 1.…

2 ore ago

Ciolacu si Grindeanu au mutat guvernul la Timisoara ca sa-l ajute pe Simonis sa castige alegerile. Promite stadion si spital la Timisoara

Premierul Ciolacu, avandu-l alaturi pe Sorin Grindeanu, au organizat sedinta de guvern de miercuri la…

3 ore ago