Ambasadorul Canadei si-a dat seama ce face Regimul Dragnea cu Kovesi. Mesajul care va starni furia borfasilor PSD

news

Ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton, a publicat joi seara un mesaj pe Twitter in care isi manifesta „ingrijorarea” fata de masurile dispuse de Sectia speciala impotriva Laurei Codruta Kovesi.

„Sunt ingrijorat de relatarile din aceasta seara potrivit carora Laura Kovesi a fost pusa sub control judiciar de catre autoritatile romane, fiindu-i interzis sa paraseasca tara si sa vorbeasca cu mass-media”, a scris in aceasta seara, pe Twitter, ambasadorul Canadei.

Fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi a fost plasata, joi, sub control judiciar de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa, au anuntat surse judiciare.

Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat ca are calitatea de inculpat in acest dosar.

Kovesi a fost audiata peste sase ore la SIIJ, iar la iesire a declarat ca i s-a interzis sa vorbeasca cu presa, considerand ca aceasta este o masura de a-i „inchide gura”.

„In acest moment, am interdictie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astazi citata. (…) Nu am voie sa va spun absolut nimic din ceea ce s-a intamplat aici, astazi, si nici cu privire la acest dosar. (…) Cred ca e o masura de a-mi inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla, este o masura de a ne hartui in continuare pe toti cei din sistemul judiciar care ne-am facut treaba. Dupa cum se stie, sunt intr-o procedura internationala, in care am iesit prima. Probabil ca disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie (sef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote si din acest motiv eu nu mai am voie sa vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnalistilor.

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie. Ghita sustinea ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: