Ambasadorul Israelului la Bucuresti: Aderarea la OECD aduce prosperitate si acces la „credite mai ieftine”

actualitate

Ambasadorul Israelului la Bucuresti, Reuven Azar, a declarat ca aderarea Romaniei la OCDE reprezinta un obiectiv foarte important, subliniind ca pentru tara sa accederea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a adus nu doar prosperitate, ci si noi standarde de reglementare in diverse domenii, care au incurajat spiritul antreprenorial si atragerea de investitii straine, scrie Agerpres.

„Aderarea la OCDE este importanta pentru tara dumneavoastra”, a afirmat Reuven Azar, prezent la evenimentul „Aderarea la OCDE – oportunitati pentru mediul de afaceri din Romania”, organizat de Guvernul Romaniei in colaborare cu Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica pentru a marca un an de la inceperea procesului privind accederea tarii noastre la aceasta organizatie.

El a subliniat ca apartenenta la OCDE aduce elemente importante, nu numai prosperitate, dar si in domeniul reglementarii, pentru ca incurajeaza spiritul antreprenorial si atragerea de investitii straine.

Acesta a subliniat ca pentru Israel accederea la OCDE a insemnat si crearea oportunitatii de acces la „credite mai ieftine”, aspect important pentru statul israelian, mai ales in perioadele de criza.

„In al doilea rand, reformele si modul in care calibram aceste reforme in ceea ce priveste raspunsul pe care-l dam intrebarilor OCDE, pentru ca trebuie sa fim foarte cinstiti cu OCDE si in loc sa spunem ceea ce suntem, la ce ne pricepem, trebuie sa devenim experti si la lucrurile la care nu ne pricepem foarte bine, pentru ca trebuie sa dam raspunsurile corecte la intrebarile OCDE, pentru a primi, apoi, recomandari de implementare”, a completat Reuven Azar, conform traducerii organizatorilor.

El a subliniat ca un alt aspect important tine, inclusiv dupa aderarea la Organizatie, de accesul la informatiile si analizele impartiale ale OCDE – care nu tin cont de diversele opinii ale clasei politice – ca raspuns la o serie intreaga de probleme punctuale, mentionand in acest sens subiectul privind integrarea cat mai eficienta pe piata muncii a femeilor din Israel.

” Raspunsul OCDE este foarte important pentru ca ne putem folosi de acesta pentru a lupta, poate, chiar cu punctul de vedere al unor politicieni, pentru ca ai OCDE care este impartial, cunoaste tara foarte bine si iti da raspunsuri foarte concrete. Si atunci, poti sa te folosesti de acest lucru pentru a produce o schimbare fara a tine cont de agenda clasei politice”, a declarat ambasadorul israelian, conform traducerii asigurata de organizatorii evenimentului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: