Ambasadorul Mihalache anunta ca va propune MAE si Presedintiei ca romanul cu facaletul sa fie decorat. Va beneficia si de protectie

news

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a anuntat la Antena 3 ca va propune autoritatilor romane ca Florin Morariu, romanul care a lovit un jihadist in timpul atacurilor de la Londra, sa fie decorat.

„Voi propune Ministerului de Externe si Presedintiei Romaniei ca Florin Morariu sa primeasca o decoratie din partea statului roman”, a declarat Mihalache.

El a adaugat ca va discuta si cu autoritatile britanice pentru ca Morariu sa aiba parte de protectie.

„Vom vorbi cu partenerii nostri de cooperare si sunt convins ca se vor gasi solutii. Cei din Marea Britanie vor gasi o formula, sunt convins”, a mai spus Mihalache.

In mai multe interviuri pentru presa din Romania, Florin Morariu s-a aratat revoltat de modul in care a fost ignorat de autoritati, dupa ce povestea lui a devenit cunoscuta in toata lumea, spunand ca se teme pentru viata sa.

”M-am panicat. Nu stiam ce sa fac. Mi-a fost mila de om, se uita la mine si eu nu puteam sa fac nimic. Am incercat sa fac un bine, dar pe mine nu ma ajuta nimeni. Nu cer ajutor material. Dar cer protectie. (…) Posibil, maine, unul dintre acestia sa vina sa ma impuste. Arestarile s-au facut aici unde stau eu. Am stat de vorba cu toata lumea, dar pe mine nu ma suna nimeni. Nu m-a sunat nimeni, un cadru militar, de politie, sa intrebe daca sunt OK”, a spus Florin Morariu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: