Ambasadorul rus la ONU afirma ca loviturile asupra Ucrainei vor continua pana cand Kievul „va reveni la masa negocierilor”

externe

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat ca atacurile cu rachete ale Rusiei asupra infrastructurii ucrainene de miercuri au fost lansate ca raspuns la livrarile de arme occidentale catre Ucraina, relateaza meduza.io.

„Efectuam lovituri asupra infrastructurii din Ucraina ca raspuns la modul in care tara a fost alimentata cu arme occidentale si la declaratiilor nesabuite ale Kievului referitoare la victorii militare asupra Rusiei”, a declarat Nebenzia la o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, convocata la initiativa Ucrainei dupa ultima runda de atacuri ale Rusiei.

Potrivit lui Nebenzia, Rusia va continua atacurile cu rachete pana cand Kievul va adopta o „pozitie realista” si va reveni la masa negocierilor. De asemenea, el a pus moartea civililor ucraineni de miercuri pe seama trupelor ucrainene, afirmand ca „fragmentele de rachete sau rachetele ratacite aterizeaza pe obiecte care nu au fost vizate de Rusia”.

Luand cuvantul la reuniune prin legatura video, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ONU sa trimita o misiune de experti in Ucraina pentru a examina starea infrastructurii critice a tarii.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: