Ambasadorul Rusiei da sfaturi romanilor: „Amnistia este o problema minora. Si presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale”

news

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a declarat, intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului „Adevarul“, ca si „presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor”.

„Primele cinci luni de cand am sosit aici le-am dedicat asteptarii rezultatelor alegerilor, care ar fi trebuit sa aduca un guvern cu mai multa stabilitate. Nu e doar impresia mea cand spun ca multi dintre colegii mei din corpul diplomatic sustineau acelasi lucru ca si mine: fostul guvern nu facea nimic. Nu neaparat din rea-vointa, dar pentru ca avea un mandat limitat. Era aproape imposibil sa mentinem contacte si sa avansam pe orice palier de cooperare”.

Kuzmin mai spune ca ceea ce a facut Guvernul Grindeanu cu ordonanta e „o problema minora”, ca si in Rusia Putin a dezincriminat mai multe fapte penale si ca romanii „sa aiba maturitatea” sa treaca peste acest moment.

„Sper ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie. In tara noastra au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic. Sper ca aceste discutii publice sa nu impiedice guvernul sa continue relatiile si proiectele economice.” a concluzionat ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: