Ambasadorul Rusiei in SUA se plange: „Agenti ai serviciilor de securitate americane se invart in fata ambasadei ruse, impartind numere de telefon ale CIA si FBI, la care se poate apela pentru a stabili un contact”

externe

Ambasadorul Rusiei in SUA, Anatoli Antonov, a declarat ca diplomatii tarii sale din Washington DC sunt amenintati cu acte de violenta si hartuiti de serviciile de informatii americane, relateaza Reuters, citand agentia rusa de presa TASS.

Antonov a declarat sambata la televiziunea rusa ca intalnirile fata in fata cu oficialii americani s-au incheiat pe 24 februarie, ziua invaziei Rusiei in Ucraina, si ca personalul sau se confrunta cu o situatie imposibila: „Este ca o fortareata asediata. Practic, ambasada noastra functioneaza intr-un mediu ostil. Angajatii ambasadei primesc amenintari, inclusiv amenintari de violenta fizica. Agenti ai serviciilor de securitate americane se invart in fata ambasadei ruse, impartind numere de telefon ale CIA si FBI, la care se poate apela pentru a stabili un contact”.

Reuters a precizat ca CIA, FBI, biroul directorului de informatii nationale si Departamentul de Stat al SUA nu au raspuns imediat la mesajele prin care se solicitau comentarii.

Ambasadorul Rusiei in Polonia, Serghei Andreev, a fost improscat cu vopsea rosie de catre protestatarii impotriva razboiului, luni, la Varsovia, la o comemorare a Zilei Victoriei.

Reuters noteaza ca Rusia si SUA erau deja in disputa cu privire la marimea si functionarea misiunilor lor diplomatice respective inainte ca Rusia sa invadeze Ucraina.

Moscova a expulzat un numar de diplomati americani in martie, dupa ce Washingtonul a declarat ca da afara 12 diplomati rusi de la misiunea ONU din New York.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: