Ambasadorul SUA critica Guvernul: Incurajam sa lucreze sa usureze poverile. Uneori avem succes, de multe ori nu

pagina verde

Ecosistemul roman al start-up-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este in continuare dificila, in contextul in care unele reglementari „pot genera poveri neintentionate, dar disproportionate”, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm. Acesta a vorbit in deschiderea „Startup Path 2018”.

„Pentru ca antreprenorii sa isi puna ideile in practica, ei au nevoie de adevarate ecosisteme, formate din universitati, medii in care sunt dezvoltate cele mai recente tehnologii, incubatoare si acceleratoare de idei, consultanti, mentori, retelele de lideri in afaceri si platforme de finantare”, a subliniat diplomatul, citat de Agerpres.

In acest context, el a incurajat organizatorii evenimentului dedicat antreprenoriatului sa ia in considerare urmatoarele aspecte, ce pot veni in ajutorul celor ce vor sa creeze startup-uri – transferul de tehnologie, educatia si mentoratul si atitudinea fata de risc.

Referindu-se la cultura antreprenoriatului roman, el a evidentiat ca aceasta trebuie sa se dezvolte intr-una „care accepta esecul, invata din esec si foloseste esecul drept o treapta pe eventualul sau drum spre succes”.

Hans Klemm a adaugat ca spiritul antreprenorial american este „una dintre cele mai admirate calitati” ale tarii sale.

„Daca va ganditi la antreprenoriatul din SUA, acesta este o reflexie a societatii noastre – oportunitati impartasite, educatia si accesul la capital, sustinute de statul de drept si intarite de o toleranta mare in ceea ce priveste asumarea de riscuri si inalta toleranta la esec”, a punctat el.

Totodata, Klemm a vorbit despre schimburile de experienta Romania-SUA, in domeniul antreprenoriatului. Astfel, a apreciat el, „ecosistemul roman al startup-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este in continuare dificila”.

„Uneori, anumite trasaturi ale cadrului institutional si de reglementare aici pot genera poveri neintentionate, dar disproportionate asupra antreprenorilor si micilor afaceri. Este important ca factorii de decizie sa inteleaga costurile nevoii de conformitate si sa lucreze sa usureze poverile aduse de aceste reglementari, pentru a crea un mediu benefic afacerilor”, a spus Klemm.

El a vorbit si despre eventuale eforturi ce ar putea fi facute pentru a diminua „povara” antreprenorilor.

„Incercam sa incurajam guvernul sa aduca reforme si eforturi gandite pentru a sustine micile afaceri, tinerii antreprenori, startup-urile si schimburile. Uneori avem succes, de multe ori nu”, a marturisit diplomatul american.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: