Ambasadorul SUA, declaratii foarte dure dupa intalnirea cu Dragnea. Relatiile dintre SUA si Romania ar putea fi afectate

news

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat joi, in cadrul  ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, ca modificarile aduse legislatiei penale si anticoruptie pot influenta negativ relatia Romania – SUA, precizand ca guvernul de la Washington sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului, anunta g4media.ro care citeaza surse participante la eveniment.

”Recentele modificari in legislatia penala si anticoruptie, semnalate intr-o scrisoare comuna a ambasadorilor si oficiali UE, pot avea un rol negativ asupra cooperarii SUA-Romania in domeniul luptei impotriva terorismului, traficului de arme si persoane si aplicarea legii”, le-a spus Klemm celor prezenti la eveniment.

Ambasadorul SUA a mai explicat ca, asa cum au declarat intotdeauna, Casa Alba si Departamentul de Stat sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului in Romania.

Klemm s-a intalnit, miercuri, cu Liviu Dragnea in biroul acestuia de la Camera Deputatilor. Intalnirea nu a figurat pe programul oficial al presedintelui Camera Deputatilor.

Surse politice au dezvaluit pentru ziare.com ca Liviu Dragnea a initiat modificari legislative si si schimbari in componenta guvernului astfel incat sa fie eliminate avizele in procesul de adoptare a ordonantelor de urgenta. Scopul urmarit este adoptarea rapida a ordonantei privind amnistia si gratierea.

Astfel, de saptamana viitoare, secretar general al Guvernului ar urma sa fie devina deputatul Eugen Nicolicea, considerat omul care rezolva problemele.

Un alt pas foarte important este modificarea HG 561/2009 privind Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii.

Astfel, pe viitor, avizarea actelor normative ale guvernului la nivel de ministere va deveni facultativa. Ministrii vor alege ce avize cer si daca tin cont de ele. Deci OUG privind amnistia si gratierea va putea fi emisa legal si fara avizul ministerului Justitiei.

Textul noii Hotarari de Guvern a fost deja elaborat, spun sursele Ziare.com, ministrul Justitiei a cerut modificarea unor formulari. Asa ca inca se lucreaza la for

Mai mult despre: , ,

Comentarii: