Ambasadorul SUA dezvaluie cati americani CONSILIAZA DNA in lupta contra coruptiei

news

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat, joi, la o intalnire cu studentii clujeni, ca pentru orice stat democratic coruptia este ‘o otrava’ si ca lupta impotriva flagelului este ‘vitala pentru viitorul Romaniei’.

‘Coruptia este o otrava pentru orice democratie, fie ca este in SUA sau in Romania trebuie eliminata la toate nivelele vietii publice. Este o mare provocare si felicit Romania pentru ce a facut si pentru ca lupta din greu impotriva coruptiei, este o lupta care nu se termina niciodata si trebuie sustinuta. Aceasta lupta nu exista numai in Romania, si vecinii dumneavoastra se confrunta cu provocari serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar si SUA are o problema cu coruptia, in conditiile in care au fost cazuri de fosti guvernatori si senatori anchetati sau presedinti care au parasit functia din cauza coruptiei’, a mentionat Hans Klemm, citat de Agerpres.

El a adaugat ca a fost martorul unor evenimente importante in Romania, dupa tragedia de la Colectiv, cand romanii s-au unit impotriva coruptiei.

‘Am vazut zeci de mii de oameni care s-au unit intr-o solidarizare pasnica impotriva coruptiei, am vazut sloganul ‘Coruptia ucide’, am fost impresionat de acei cetateni de pe strazile Bucurestiului. Multi dintre voi ati participat la aceste demonstratii si ati vazut un viitor luminos pentru Romania, unde legea domneste si lupta impotriva coruptiei este foarte mare’, a completat ambasadorul SUA.

El spera ca acei oameni care au iesit in strada sa-si voteze lideri responsabili la alegerile din acest an.

‘Sunteti noua generatie si va intreb daca veti contribui ca Romania sa ajunga in locul in care merita sa fie, o tara libera de coruptie si unde sa guverneze legea? Sa alegeti candidati corecti, care sa reprezinte poporul’, a afirmat diplomatul american.

El a fost intrebat de studenti cum poate SUA sa sprijine Romania in lupta impotriva coruptiei.

‘Avem reprezentati ai mai multor institutii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justitiei, dar vorbim de cel mult zece persoane, resursele directe pe care le putem oferi in acest parteneriat sunt limitate. Dar lucram la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizata, traficul de droguri sau persoane si, cand putem si suntem solicitati, oferim asistenta DNA si altor institutii de aplicare a legii. (…) Lupta impotriva coruptiei este una importanta si vitala pentru viitorul Romaniei’, a raspuns ambasadorul SUA.

Hans Klemm viziteaza, joi si vineri, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. El a sustinut, joi, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, prelegerea pe tema ‘Reflections on Presidents’ Day’, la care a asistat si ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: