Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut prima intalnire cu Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor: „Sa facem din Romania un hub regional pentru exporturile si investitiile americane”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a avut vineri o intalnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, tema discutiilor fiind consolidarea relatiilor dintre Romania si SUA.

„Romania este si va ramane un sustinator puternic al legaturii transatlantice. Aceasta legatura ramane indispensabila pentru securitatea si prosperitatea cetatenilor nostri. Dialogul si cooperarea dintre tarile noastre vor continua sa se bazeze pe impartasirea unor valori comune precum democratia, statul de drept si respectarea drepturilor omului”, a declarat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat de presa.

Presedintele Camerei Deputatilor a reiterat rezultatele excelente obtinute in cadrul Parteneriatului strategic cu SUA pe zona de securitate si a exprimat dorinta pentru intarirea dimensiunii economice.

„Romania are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investitiile straine: suntem un factor de stabilitate politica in regiune, avem o economie care creste in fiecare an, forta de munca calificata, dar si facilitati pentru firmele care doresc sa deschida afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reusi sa facem din Romania un hub regional pentru exporturile si investitiile americane”, a spus Marcel Ciolacu.

El a amintit si de recenta intalnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a saptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, aparare sau industria farmaceutica.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor si-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv prin vizita unor delegatii ale Congresului SUA.

Ambasadorul Hans Klemm a spus ca apreciaza deschiderea pe care presedintele Camerei Deputatilor o manifesta pentru intarirea cooperarii bilaterale si a sustinut ca SUA sunt pregatite sa ofere tot sprijinul necesar Romaniei pentru indeplinirea obiectivelor strategice, mai precizeaza sursa citata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: