Ambasadorul SUA, mesaj DUR pentru clasa politica din Romania

news

Romania trebuie sa rupa cercul influentei politice asupra deciziilor economice, a declarat, marti, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, in cadrul conferintei „The Case for Investing in Romania”, organizata de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

„In anul 2016, vor avea loc doua serii de alegeri. Acesta ar putea fi si un an hotarator pentru Romania. Fac apel la liderii romani sa dea un exemplu pentru viitor: sa lase la o parte preocuparile politice pe termen scurt si sa se concentreze asupra binelui tarii pe termen lung in adoptarea de legislatie noua sau revizuirea legislatiei existente; sa inceteze sa se amestece in administrarea companiilor de stat in scopul obtinerii de beneficii politice si sa le permita acestora sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel incat toti romanii sa se bucure de efectele benefice”, a afirmat ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru ca securitatea, democratia si prosperitatea sa se dezvolte pe termen lung, Guvernul si Parlamentul trebuie sa continue reformele menite sa garanteze dezvoltarea sustenabila si maturizarea statului de drept.

„Asigurarea si mentinerea increderii investitorilor sunt esentiale pentru atragerea de noi investitii si extinderea celor existente. Pentru ca acest lucru sa se realizeze, statul trebuie sa se dovedeasca un partener de incredere pentru toti investitorii, atat in ce priveste politicile elaborate, cat si in tratamentul acordat companiilor.

Dat fiind faptul ca regimul sau de reglementare nu este inca unul coerent, bazat pe o viziune pe termen lung, Romania trebuie sa raspunda la aceasta provocare adoptand si punand in aplicare transparent, previzibil si stabil reglementarile sale.

Imbunatatirea si angajamentul continuu fata de organizarea de consultari cu toti partenerii de dialog ar fi benefice tuturor”, a mai spus Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: