Ambasadorul SUA ne spune clar unde ne duce Dragnea. Rusia profita de coruptia din Romania

externe

Ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm a declarat ca un risc pentru Romania ar fi sa nu reuseasca in lupta impotriva coruptia, iar acest lucru sa dea ocazia Rusiei sa profite, efectul fiind dezbinarea societatii romanesti.

Intrebat, intr-un interviu pentru Europa Libera ce riscuri prezinta pentru Romania modificarea legilor justitiei, in contextul luptei anticoruptie, ambasadorul Hans Klemm a raspuns:

„In preambul, Tratatul NATO de la Washington stipuleaza ca toate tarile membre NATO trebuie sa urmareasca principiile democratiei, libertatilor individuale si statului de drept. Si Parteneriatul nostru Strategic este intemeiat pe principii similare. Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influente politice neadecvate si un efort de a combate infractiunile si coruptia din sistemul public.

Riscurile pe care le identificam aici sunt ca Romania sa nu adopte pe deplin aceste principii si, nereusind sa lupte adecvat impotriva coruptiei, sa ofere actorilor care doresc sa prejudicieze Romania, precum Rusia, o ocazie sa profite de acest lucru si sa genereze dezbinare in societatea romaneasca”, informeaza Mediafax.

Referitor la posibilitatea ca Statele Unite sa conditioneze sprijinul cu privire securitatea de respectarea statului de drept, oficialul american a afirmat ca „in calitate de membri NATO, de aliati, si SUA si Romania trebuie sa respecte aceste principii”.

Mai mult despre:

Comentarii: