Ambasadorul SUA, reactie dupa decizia CCR prin care sunt anihilate modificarile PSD: „Ingrijorarea noastra a fost ca modificarile ar putea bloca abilitatea noastra de a colabora”

news

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania, Hans Klemm, a declarat luni, la Hunedoara, ca a fost preocupat, alaturi de alti 11 ambasadori, de modificarile aduse legilor justitiei in tara noastra, in conditiile in care acestea ar fi putut avea efecte in ceea ce priveste lupta impotriva crimei organizate sau a terorismului.

El a aratat ca Parlamentul este forul abilitat sa faca revizuiri in ceea ce priveste legile justitiei.

„Am fost preocupati de modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala. Am fost unul dintre cei 12 ambasadori, in iunie, care si-a exprimat preocuparea. Si motivul este ca acum Romania si SUA au o colaborare in lupta impotriva terorismului, crimei organizate, a traficului. Colaborarea este foarte puternica si ingrijorarea noastra a fost ca modificarile ar putea bloca abilitatea noastra de a colabora.

Asa ca, incurajati de decizia Curtii Constitutionale, trebuie sa vedem detaliile acestei decizii si, bineinteles, sta in puterea Parlamentului sa faca revizuiri. (…) De fapt, noi ne-am exprimat aceste ingrijorari cat mai multor persoane, inclusiv membri ai principalelor partide politice si din guvern, asa ca speram ca vor fi ascultate”, a spus ambasadorul SUA.

Hans Klemm s-a aflat luni intr-o vizita in municipiul Hunedoara, prilej cu care s-a intalnit cu primarul localitatii, Dan Boboutanu, de la care a primit si cheia orasului.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: