Ambasadorul SUA, un nou mesaj transant pe fondul actiunilor PSD-ALDE de gratiere a coruptilor

news

Daca sunt facute schimbari in legi sau in structura legislativa in Romania, speranta Statelor Unite ale Americii este ca rezultatul lor va fi ca lupta impotriva coruptiei sa fie intarita si ca statul de drept sa fie consolidat, a declarat joi ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, la Movile (Sibiu). potrivit Agerpres.

Solicitat sa ofere o reactie referitor la cele mai recente propuneri legislative, diplomatul a spus ca este benefic ca acestea sa vina in sprijinul luptei anticoruptie in tara.

„Pozitia Guvernului american — si acesta este un lucru pe care l-am spus de mai multe ori — este ca, daca sunt facute schimbari in legi sau in structura legislativa in Romania, speranta noastra este ca rezultatul lor va fi ca lupta anticoruptie sa fie intarita si ca statul de drept sa fie consolidat in Romania”, a afirmat Klemm.

El a adaugat ca declaratiile liderilor romani vorbesc „de la sine” si s-a referit si la protestele de miercuri din tara.

„Presedintele a vorbit despre amendamente, la fel a vorbit si presedintele Camerei Deputatilor si cred ca o sa las cuvintele lor sa vorbeasca de la sine. Asemenea si cuvintele celor care s-au intors in strada, nu doar in Bucuresti, ci si in Sibiu. Am fost in Sibiu aseara si exista un grup nemultumit de ce s-a intamplat in Senat”, a spus Klemm.

Diplomatul american a completat ca protestatarii cred ca schimbarile adoptate miercuri in Senat „nu vor intari lupta impotriva coruptiei sau statul de drept”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: