Ambasadorul UE: Aderarea Georgiei la Uniunea Europeana este in prezent suspendata

externe

Protest Tbilisi

Ambasadorul Uniunii Europene in Georgia, Pavel Hercinski, anunta ca aderarea Georgiei la UE este in prezent suspendata, relateaza publicatia SOVA.

Gercinski a spus ca la 27 iunie, liderii UE, presedintii si prim-ministrii s-au intalnit la Bruxelles si au luat mai multe decizii importante, inclusiv suspendarea procesului de aderare a Georgiei din cauza adoptarii unei „legi rusesti” – asa-numita lege privind „agentii straini”.

„Din pacate, si imi pare rau sa spun acest lucru, ei au convenit, de asemenea, sa opreasca procesul de aderare a Georgiei la Uniunea Europeana. Acest lucru este mentionat foarte clar in concluziile Consiliului European. Cititi cu mare atentie. Intentiile actualului guvern al Georgiei nu sunt clare pentru liderii Uniunii Europene. Legea privind transparenta influentei straine este in mod clar este un pas inapoi”, a declarat Hercinski.

In plus, a adaugat el, retorica antioccidentala si antieuropeana a autoritatilor georgiene este complet incompatibila cu obiectivul declarat de aderare la Uniunea Europeana.

„Din pacate, aderarea Georgiei la Uniunea Europeana este in prezent suspendata. Acest lucru este cu adevarat trist si provoaca disperare”, a spus ambasadorul.

Gercinski a anuntat, de asemenea, ca Uniunea Europeana a inghetat un fond de 30 de milioane de euro destinate pentru sprijinirea fortelor de aparare ale Georgiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: