Ambasadorul UK explica diplomatic cat de mult admira ce a facut DNA: „Sunt oameni care fac lucruri foarte bune aici”

news

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a declarat marti ca pentru Romania lupta impotriva coruptiei este importanta si si-a exprimat speranta ca vor fi facute progrese in continuare in acest domeniu.

Intrebat despre procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, el a raspuns ca nu este rolul sau sa comenteze performantele profesionale ale magistratilor.

„Nu este rolul meu de a comenta despre performantele profesionale ale magistratilor. Este exclusiv sarcina autoritatilor respective. Pot sa spun ca lupta impotriva coruptiei si stabilirea statului de drept reprezinta o sarcina foarte importanta aici in Romania. Marea Britanie a fost intotdeauna gata sa ajute. De exemplu, am organizat la Londra in 2016 un summit mondial impotriva coruptiei cu participare consistenta din Romania. In fiecare an, rapoartele MCV au apreciat rolul organizatiei anticoruptie precum DNA, DIICOT si ANI in aceasta lupta. Rapoartele MCV au inregistrat intotdeauna progrese in unele domenii, dar au si subliniat ca trebuie sa fie facute mai multe progrese. Ceva important pentru Romania este lupta impotriva coruptiei, este importanta pentru toate tarile din lume, inclusiv pentru Marea Britanie”, a spus Brummell, la receptia oferita cu prilejul Zilei de nastere a Reginei Elisabeta a II-a.

El si-a exprimat speranta ca in Romania vor fi facute progrese in continuare.

„Mandatul meu se termina acum (…), iubesc Romania si cred ca trebuie sa fiu optimist pentru Romania, sunt oameni care fac lucruri foarte bune aici si sper ca progrese vor fi facute in continuare. (…) Eu cred ca romanii sunt foarte inteligenti. Voi stiti ce trebuie sa fie facut aici”, a precizat Brummell.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: