Exclusiv. Ambitia faraonica a patriarhului Daniel. Surse: Catedrala Mantuirii Neamului va fi mai inalta cu 9 metri decat Bazilica Sfantul Petru de la Vatican

news

Surse din cadrul Patriarhiei Romane au dezvaluit pentru aktual24.ro ca patriarhul Daniel insista ca monumentala Catedrala a Mantuirii Neamului sa fie mai inalta decat principala cladire reprezentativa a catolicismului, Bazilica Sfantul Petru de la Vatican. Bazilica este cea mai mare biserica din lume.

Astfel, Catedrala Mantuirii Neamului va fi mai inalta cu noua metri decat Bazilica Sfantul Petru, au precizat sursele. Inaltimea cupolei de la Vatican este de 119 metri, prin urmare Catedrala de la Bucuresti va avea 128 de metri inaltime.

Catedrala va creste astfel in inaltime cu 8 metri fata de planurile de acum un an. In 2017, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, anunta ca inaltimea turlei principale a Catedralei, denumita ″Pantocrator″, urma sa fie de 120 de metri. Se pare ca un metru peste Bazilica Sfantul Petru a fost prea putin pentru orgoliul patriarhului Daniel.

“120 de metri pana la baza viitoarei cruci care va fi pusa pe turla Pantocrator, turla principala. Pantocrator inseamna in limba greaca atotputernic, acolo va fi punctul cel mai inalt , dar vor exista puncte intermediare unde pelerinii vor urca pentru panorama, vor fi doua astfel de puncte″, spunea Banescu pentru Pro TV.

Catedrala Mantuirii Neamului urmeaza sa primeasca astazi inca doua milioane de euro din partea Primariei Bucuresti. „Inca doua milioane de euro pentru Catedrala Neamului nu e mult”, a spus Firea. Suma totala pe care Firea o aloca in 2018 pentru finalizarea Catedralei este de peste 5 milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: