Amenda URIASA pentru B1 TV din cauza lui Radu Banciu. „Toti ungurii sunt dusmanii romanimii”

news

CNA a amendat joi postul B1 TV cu 50.000 de lei pentru emisiunea Lumea lui Banciu in care realizatorul a facut o serie de comentarii dure a adresa comunitatii maghiare din Romania.

Este vorba despre emisiuni difuzate la inceputul lunii decembrie 2015 cu ocazia tentativei de atac terorist si a manifestatiilor de sprijin din comunitatea maghiara, mentioneaza hotnews.ro.

Reamintim ca, in data de 1 decembrie 2015, de Ziua nationala, procurorii DIICOT au anuntat retinerea unui „membru marcant al extensiei in Romania” a structurii nationalist-extremiste „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria, acuzat ca intentiona sa detoneze in public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localitatii Targu Secuiesc din judetul Covasna.

Ce a spus Radu Banciu in emisiunile pentru care B1 TV a fost amendat

„Maghiarul este intr-adevar razbunator din fasa, recunosc, ei stiu din fasa, deci ei cand se nasc au in gen razbunarea, sunt croiti asa, toti sunt crescuti la fel.” ( In emisiunea ,,Lumea lui Banciu” din data de 2 decembrie 2015)

„Din acest punct de vedere, atentie, toti cetatenii unguri din lume sunt dusmanii romanimii, fara discutii. Nu veniti mie sa-mi spuneti ca nu e asa. Toti cetatenii contesta acest tratat prin care Ungaria a pierdut Transilvania, da? Ei considera Transilvania ca este a lor.” (In emisiunea „Lumea lui Banciu” din data de 2 decembrie 2015)

„E tot un fel de ISIS si acesta numai ca mai mica amploare pentru ca fiecare e cu rasa lui. Maghiarul este un extremist in totalitatea lui. Nu poate sa spuna un maghiar ca nu are in gena lui chestia asta. Daca i se activeaza gena, maghiarul este extremist. A se vedea relatiile pe care le au cu toate tarile frontaliere, mai putin cu Austria pentru ca acolo stim care sunt motivele.” (Lumea lui Banciu din 1 Decembrie)

Prezent la sedinta de joi a CNA, Radu Banciu si-a reluat toate comentariile referitoare la comunitatea maghiara pe care in emisiunile respective o calificase drept „dusman”.

El i-a si acuzat pe unii membri CNA care aveau opinii contrare ca „nu inteleg nimic”.

Membrii CNA au amendat postul pentru incalcarea prevederilor din Legea Audiovizuala si Codul Audiovizual ce interzic xenofobia incitarea la ura pe criterii de rasa, nationalitate etc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: