Amendamentele PSD-ALDE la Codul Penal, bucuria talharilor. Un tanar procuror explica sa inteleaga oricine ce se va intampla

news

Un tanar procuror din cadrul Parchetului General descrie simplu ce se va intampla daca amendamentele PSD-ALDE la Codul Penal vor intra in vigoare. Comisia Iordache a inceput, joi, sa ia in discutie aceste prevederi scandaloase.

„Esti in oras cu baietii la o bere sau cu fetele la o apa cu lamaie. La un moment dat observi ca iti lipseste telefonul de pe masa si te alarmezi. Te uiti in jur si multe alte persoane isi cauta telefoanele.

Depui o plangere penala, iar eu – procuror – iau imaginile video de acolo si il identific pe un barbat care aduna cu indemanare telefoane de pe mese.

Il chem la audiere si imi declara: ‘Sefu’,n-am bani, dar n-am fost eo, nu ma ocup cu d’astea’. La iesirea din birou imi zice ca o sa vina cu avocatul. Il intreb ‘de unde bani?’ si imi face cu ochiul: ‘din munca cinstit’. Rade si pleaca.

In Parlament s-a propus:

– sa nu fie posibila arestarea individului;
– sa nu constituie probe imaginile video.

Daca dispun cumva trimiterea in judecata a acestei persoane, eu voi raspunde cu bani adusi de acasa pt ca i-am incalcat drepturile, cu functia si chiar penal.

Desigur, acesta e un exemplu de zi cu zi, care te afecteaza direct, dar multe propuneri (unele adoptate deja) afecteaza direct cercetarea infractiunilor prin care scurg banii nostri in fiecare zi, de 28 de de ani. Copiii nostri vor avea ce sa ne reproseze”, a scris procurorul pe Facebook.

Screen Shot 2017-12-14 at 10.20.21

Comisia parlamentara speciala condusa de deputatul PSD Florin Iordache se intruneste din nou joi, incepand cu ora 11:00, pentru a dezbate propunerile de punere in acord a codurilor din Justitie cu deciziile Curtii Constitutionale, precum si transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces.

”Tocmai am aflat: maine, de la ora 11, se vor macelari in Comisia Iordache Codul penal si Codul de procedura penala”, a scris deputatul USR Stelian Ion, membru al comisiei speciale.

Profitand de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE si UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal si la Codul de procedura penala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: